Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Διήμερο για την Προστασία των Ακτών στα Χανιά

Ανοιχτή ημερίδα για όλους τους πολίτες με τίτλο «Δράσεις και τρόποι προστασίας των ακτών», διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου τη Δευτέρα 29 στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 στην παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους.

Στόχος του διημέρου είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα διαχείρισης και προστασίας των ακτών, η γνωριμία τους με τη χλωρίδα και την πανίδα των ακτών της Κρήτης, τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και οι τρόποι και οι δράσεις προστασίας τους. Σπάνια φυτά και είδη ζώων όπως η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta απαντώνται στις ακτές της Κρήτης, ενώ οι αμμοθίνες παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα τελευταία χρόνια οι ακτές της Κρήτης δέχονται πιέσεις από το μαζικό τουρισμό και την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση, ενώ παρουσιάζονται και φαινόμενα διάβρωσης των ακτών. Υπάρχουν όμως και προσπάθειες προστασίας με ενεργοποίηση εθελοντών και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που δίνουν εναλλακτικές λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά.

Το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Screen Shot 2014-09-11 at 11.49.46 AM


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα