Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τον Καζαντζάκη

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Συναντήσεις και κείμενα του Καζαντζάκη για μη Έλληνες συγγραφείς και καλλιτέχνες” θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Στόχος του συνέδριο, που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), είναι να αναδειχθούν οι σχέσεις του Καζαντζάκη με ορισμένους από τους σπουδαιότερους μη Έλληνες διανοούμενους της εποχής του (συγγραφείς, καλλιτέχνες, μουσικούς, μεταφραστές) και να εξεταστούν οι δεσμοί του και οι συνάφειες με αυτούς. 

Το Συνέδριο πραγματοποιείται:

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Με την υποστήριξη της Νίκης Σταύρου, πνευματικής δικαιούχου του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, των Εκδόσεων Διόπτρα και του Περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά με δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω Youtube στο κανάλι ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ. Website: http://amis-kazantzaki.gr Fb: http://www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν το συνέδριο με φυσική παρουσία.

Στις 24 Νοεμβρίου 2023, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον τάφο του Γιώργη Ζορμπά. Παράλληλα θα γίνει εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα