Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Διαβεβαιώσεις για αναδρομικά των δικαστών

Αδικία, την οποία υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει σύντομα, χαρακτήρισε τη μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Γνωρίζω ότι καίτοι η Πολιτεία σας σέβεται και σας στηρίζει, δεν είναι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σας. Και αναφέρομαι  στο ζήτημα των αποδοχών. Παραγνωρίζει ότι η μισθολογική και η συνταξιοδοτική αντιμετώπιση των δικαστικών λειτουργών δεν είναι θέμα οικονομικό, αλλά αποκλειστικά θεσμικό, που το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι τα οφειλόμενα αναδρομικά (τελευταία δόση) των δικαστών θα καταβληθούν κανονικά τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Επίσης, ο κ. Αθανασίου  δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η εξαγγελθείσα εδώ και πολλά χρόνια ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας ήρθε πλέον η στιγμή να υλοποιηθεί. Θα το κάνουμε πραγματικότητα μαζί με τους συνεργάτες μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα δείτε σύντομα τον τρόπο. Με τις παρούσες συνθήκες θεωρώ ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και θα σχεδιαστεί για να παράσχει ουσιαστικό αποτέλεσμα». Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου αναφέρθηκε στα “καυτά” θέματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης και τους δικαστές, ενώ  έκρουσε και πάλι «έντονα την καμπάνα στην εκτελεστική εξουσία», επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα προβλήματα και οι ελλείψεις έχουν τόσο διογκωθεί, ώστε «εάν η πολιτεία εξακολουθήσει να αδιαφορεί, η κατάσταση στη λειτουργία και απονομή της Δικαιοσύνης θα καταστεί σύντομα μη αναστρέψιμη».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα