Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Διαπληκτισμοί οδηγών στον κυκλικό κόμβο της Χαλέπας

Καθημερινές είναι οι παρεξηγήσεις και οι διαπληκτισμοί μεταξύ οδηγών στον κυκλικό ισόπεδο κόμβο της Χαλέπας.

Άλλοι οδηγοί ισχυρίζονται ότι «η διάμετρος του κύκλου είναι υπερβολικά μεγάλη και μπερδεύει», άλλοι λένε ότι «αρκετοί συμπολίτες μας οδηγούν χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία των ρυθμιστικών πινακίδων που είναι ιδιαίτερα σημαντικές».Υπάρχουν και ορισμένοι που δεν συμφωνούν με την τοποθέτηση στα σημεία αυτά των πινακίδων.
Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., οι ρυθμιστικές πινακίδες (P) επιβάλλουν στον οδηγό την τήρηση ορισμένων κανόνων κυκλοφορίας (π.χ. απαγόρευση αριστερής και δεξιάς στροφής (P-27) και (P-28), υποχρεωτική πορεία προς αριστερά και δεξιά (P-47) και (P-48), υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας (P-1), υποχρεωτική διακοπή πορείας (P-2) κ.λ.π).
Για παράδειγμα, όσοι, λοιπόν, εισέρχονται στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην πλατεία του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα από νότια με την οδό Γεωργίου Ρωμανού έχουν υποχρεωτική διακοπή πορείας με την πινακίδα (P-2) ή STOP.
Για όσους τώρα εισέρχονται στον κόμβο ερχόμενοι τόσο από την οδό Προφήτη Ηλία όσο και από την οδό Χαλέπας, έχουν μπροστά τους την πινακίδα (P-1) που σημαίνει υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας.
Ενδεικτικά παραθέτουμε αυτές τις φωτογραφίες συνιστώντας σε όλους τους οδηγούς σεβασμό στον Κ.Ο.Κ. και στους αρμόδιους να μελετήσουν εκ νέου την κατάσταση στην περιοχή αυτή των πέντε δρόμων που επικοινωνούν με τον κυκλικό ισόπεδο κόμβο.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

 1. Αυτό που χρειάζεται ολόκληρη δημοσίευση για δυο εντελώς βασικά σήματα του ΚΟΚ με ξεπερνάει! Πραγματικά αυτό και μόνο τα λέει όλα για το πόσο απαίδευτος λαός είμαστε τελικά.
  Ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής ουκ ολίγες φορές κόντεψαν να με τρακάρουν κινούμενος μέσα στον κύκλο. Από καθαρή μαγκιά και προκλητικό θράσος. Τους βλέπεις να έρχονται πατημένοι από την Προφήτη Ηλία και πραγματικά τρέχουν του σκοτωμού! Τόσο ζώα είναι! Συγγνώμη για την έκφραση αλλά μόνο έτσι μπορεί πλέον να τους χαρακτηρίσει κάποιος! Δεν σέβονται απολύτως τίποτα πια! Δίπλα σε σχολική μονάδα όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεταχτεί παιδί. Εδώ και στην Ρωμανού τρέχουν του σκοτωμού με όριο 30 δίπλα σε δημοτικό σχολείο θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών!
  Δολοφόνοι είναι το μόνο που μπορώ να τους αποκαλέσω!
  Αστυνόμευση στην συνοικία απλά δεν υπάρχει, ο καθένας πραγματικά οδηγεί όπως του γουστάρει.
  Και στην οδό Γραμβούσης ασυνείδητοι μόνιμα παραβιάζουν τον μονόδρομο για να φτάσουν πιο γρήγορα στην πλατεία Καγιαλέ. Εγκληματική παράβαση αλλά δεν τους καίγεται καρφί αν σκοτώσουν κάποιον.
  Αλλά αυτά παθαίνουμε όταν σε μια πόλη δεν υπάρχει αστυνόμευση κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας!

 2. Υ.Γ. Είναι κάτι παραπάνω από τραγικό να χρειάζονται αυτές οι πινακίδες επεξήγηση για κάτι το οποίο θεωρείται αυτονόητο σε άλλες χώρες
  Περαστικά αν γίνουμε ποτέ ευρωπαϊκή πόλη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα