Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Διαμαρτύρομαι γιατί νοιάζομαι: Σκέψεις μαθητών 8ου Δημοτικού για τα Τέμπη

Σκέψεις μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Διαμαρτύρομαι γιατί νοιάζομαι… Νοιάζομαι για τη χώρα μου, την πόλη μου, τη γειτονιά μου… για τη φύση, για τους ανθρώπους, για τα ζώα… Διαμαρτύρομαι γιατί θέλω έναν καλύτερο κόσμο…γιατί νιώθω ευθύνη κι ας είμαι παιδί…

Διαμαρτύρομαι για το ατύχημα με το τρένο… Αυτό που θα έκανα είναι να πω στο κράτος ότι τα τρένα θα μπορούσαν να έχουν αισθητήρες μπροστά, που αν φτάσει 100 μέτρα σε απόσταση με το άλλο να σταματάει. Έτσι δεν θα γίνονται τέτοια ατυχήματα. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη…
Ηλίας

Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τον Δημοτικό κήπο. Από τότε που με θυμάμαι σχεδόν κάθε μέρα πήγαινα εκεί. Ενώ τώρα δεν μπορώ γιατί κάνουν έργα έναν χρόνο. Έχουν διαλύσει την παλιά παιδική χαρά, την ξαναέφτιαξαν και την ξαναχάλασαν. Έτσι δεν έχω παιδική χαρά για να παίξω…Θέλω να την ξαναφτιάξουν άμεσα για να ξαναπάω να παίξω!
Βασίλης

Έχω πολλά πράγματα να διαμαρτυρηθώ… Καλά, για αυτό δε φταίω…για αυτό φτιάχτηκαν οι άνθρωποι, για να γκρινιάζουν…Ας πούμε, το καλοκαίρι ζεσταινόμαστε, τον χειμώνα κρυώνουμε… Όμως εγώ θέλω να διαμαρτυρηθώ στον Δήμο και τους άλλους ανθρώπους για ένα πολύ σοβαρό θέμα! Για το πόσο απαίσιο είναι να παρατάνε τα ζωάκια στον δρόμο. Αναρωτιέμαι αν μια φορά έχουν μπει στη θέση τους… Το έχω σκεφτεί πολύ καλά και δεν είναι καθόλου ωραίο να σε παρατάει κάποιος στη μέση του πουθενά χωρίς φαγητό, νερό και πάνω από όλα χωρίς κάποιον να σου δώσει ένα σπίτι, μια ζεστή αγκαλιά, δηλαδή αγάπη… Τα ζώα έχουν κι αυτά ψυχή, έχουν κι αυτά δικαιώματα…
Νικόλας Ρ.

Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τον δρόμο στη γειτονιά μου. Αυτός ο δρόμος είναι επικίνδυνος γιατί τα αυτοκίνητα, όπως τρέχουν, θέλουν να στρίψουν αριστερά, πατάνε φρένο, γλιστρούν και πέφτουν πάνω στον τοίχο. Ο δρόμος αυτός πρέπει να φτιαχτεί καλύτερα και πιο σωστά. Δημήτρης Σ.

Διαμαρτύρομαι γιατί πριν λίγες ημέρες έγινε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ άλλοι σκοτώθηκαν. Νιώθω λύπη για αυτούς τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν και πέθαναν. Νιώθω θυμό επειδή ο σταθμάρχης έκανε πολλά λάθη και το κράτος δεν έφτιαξε καλά το σύστημα.
Γιώτα

Θέλω να διαμαρτυρηθώ για ένα γεγονός που συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Βλέπω ότι σχεδόν παντού υπάρχουν σκουπίδια στον δρόμο. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να νευριάζω και να λυπάμαι…Λυπάμαι τους άστεγους ανθρώπους… Για αυτό διαμαρτύρομαι…
Στέλιος

Διαμαρτύρομαι για μια κατάσταση που συμβαίνει στην πόλη μου εδώ και κάποιο καιρό και με δυσαρεστεί. Είναι η αγορά μιας μεγάλης έκτασης στα Φαλάσαρνα από έναν γνωστό ελληνικό όμιλο, με σκοπό να χτιστεί ένα τεράστιο ξενοδοχείο. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει πολλές επιπτώσεις στον τόπο και στους ανθρώπους. Αρχικά, θα καταστραφεί μέρος του φυσικού περιβάλλοντος για να φτιαχτεί το ξενοδοχείο. Έπειτα, η θάλασσα, που είναι δωρεάν αγαθό, δεν θα είναι προσβάσιμη στους ντόπιους, παρά μόνο στους τουρίστες. Τέλος, αν επιτρέψουμε να φτιαχτεί αυτό το ξενοδοχείο, τότε θα γίνουν κι άλλες τέτοιες επενδύσεις που θα καταστρέψουν τον τόπο μας. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να εμποδίσουμε να χτιστεί το ξενοδοχείο και να προστατέψουμε τον τόπο μας!
Γιώργος

Διαμαρτύρομαι γιατί στη γειτονιά μου υπάρχουν δρόμοι που είναι στενοί και στο πλάτος χωράνε μόνο ένα αυτοκίνητο κι ένα μηχανάκι μαζί. Οπότε υπάρχουν δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι αν έρθουν δύο αυτοκίνητα από διαφορετική μεριά, δεν θα μπορούν να περάσουν και το ένα θα πρέπει να πάει πίσω για να περάσει το άλλο. Δεύτερο, αν ένα αυτοκίνητο παρκάρει και κλείσει ένα κομμάτι της εξόδου.
Νικόλας Δ.

Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί όταν το Σαββατοκύριακο πηγαίνουμε βόλτες με την οικογένειά μου, πάνω στο πεζοδρόμιο έχουν παρκάρει αμάξια, οπότε αναγκαζόμαστε να περπατάμε στον δρόμο. Επίσης, αρκετές μαμάδες με τα καρότσια κατεβαίνουν στον δρόμο γιατί δε χωράνε.
Νικολία

Στη χώρα μου έγινε κάτι πολύ κακό! Δύο τρένα συγκρούστηκαν και πολλοί πέθαναν…Οι πιο πολλοί ήταν φοιτητές. Είχαν μια ζωή μπροστά τους κι αυτό το δυστύχημα τους σταμάτησε…Νιώθω πολύ θυμό γιατί αυτοί που κινούσαν τα τρένα δεν πρόσεξαν…Εύχομαι όλοι να είναι υγιείς και ασφαλείς!
Μάνος

Διαμαρτύρομαι γιατί έχω παρατηρήσει ότι εδώ στη χώρα μου την Ελλάδα πετάμε πολλά σκουπίδια κάτω αντί να τα ρίχνουμε στον κάδο. Αν είναι να τα πετάμε κάτω τότε γιατί υπάρχουν οι κάδοι; Αν πετάμε τα σκουπίδια κάτω μολύνεται το περιβάλλον και καταστρέφεται η φύση. Αυτό που θέλω να πω είναι; Μην πετάτε σκουπίδια κάτω.
Αλέξανδρος

Διαμαρτύρομαι γιατί τα πεζοδρόμια στον δρόμο του σπιτιού μου είναι σπασμένα, χωρίς ράμπες. Έτσι, μπορεί να σκοντάψει κάποια μαμά με το μωρό της ή κάποιος ανάπηρος. Επίσης, δεν μπορείς να πας βόλτα με το πατίνι ή το ποδήλατο. Για αυτό προτείνω να γράψουμε μια επιστολή στον Δήμο με όλα τα προβλήματα της γειτονιάς, της πόλης μας, της χώρας μας…
Αντώνης Κ.

Διαμαρτύρομαι γιατί έχω εντοπίσει ότι στη γειτονιά μου πολλοί οδηγοί πηγαίνουν ανάποδα στους μονόδρομους. Συγκεκριμένα, στην οδό Βάμου όπου μένω, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και τρακαρίσματα. Όλοι πρέπει να τηρούν τους μονόδρομους και τον Κ.Ο.Κ. για να αποφεύγονται τα ατυχήματα.
Αντώνης Σ.

Διαμαρτύρομαι γιατί την προηγούμενη Τρίτη τράκαραν δύο τρένα και πέθαναν 57 νέοι άνθρωποι. Οι υπεύθυνοι δεν είχαν φροντίσει για την ασφάλεια των τρένων και των ανθρώπων. Δηλαδή, μπορεί ένας εργαζόμενος να έκανε ένα λάθος, αλλά ακόμα και με αυτό το λάθος, θα έπρεπε οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς. Για παράδειγμα, να υπήρχε ένας συναγερμός όταν ένα τρένο πάει να χτυπήσει ένα άλλο ή να υπήρχαν κάμερες παντού ή ντρόουν που να ακολουθούν όλα τα τρένα. Στην εποχή μας είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοια πράγματα και όσοι φταίνε πρέπει να πάνε φυλακή!
Παναγιώτης

Διαμαρτύρομαι για κάτι που κάνουν όλοι, να πετάνε σκουπίδια στο πάτωμα. Άμα δω κάποιον να το κάνει, θα του πω: « Μην πετάς κάτω σκουπίδια γιατί μολύνουν το περιβάλλον και μπορεί ένα ζώο να τα περάσει για φαγητό και να πεθάνει!».
Ευτύχης

Διαμαρτύρομαι για κάτι που δε μου αρέσει και θέλω να σταματήσει. Όταν μπαίνω στο σπίτι μου ακούω ένα δυνατό θόρυβο από τους συναγερμούς των άλλων σπιτιών, λες κι ένα αεροπλάνο περνάει ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου. Όταν πάω στον κάτω όροφο της πολυκατοικίας ακούγεται δύο φορές σιγανότερα. Εάν όμως πάω στον επάνω όροφο, ακούγεται δυο φορές δυνατότερα. Μερικές φορές όταν βγω στον δρόμο ακούγεται και πάλι. Και πάντα μετά από περίπου τρία λεπτά έχει σταματήσει. Δεν αντέχω αυτό το πράγμα! Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει!
Αναστάσης

Ζω σε μια καλοκαιρινή γειτονιά που πολλοί θα ζήλευαν. Η γειτονιά μας είναι μια ζωγραφιά για την πόλη μας. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα που δε μου αρέσουν. Διαμαρτύρομαι, λοιπόν, γιατί τα αυτοκίνητα παραβιάζουν τα σήματα της τροχαίας και δημιουργούν ατυχήματα και φόβο στους πεζούς. Τα γατάκια και τα σκυλάκια δυστυχώς πολλές φορές έχουν βρεθεί σκοτωμένα. Οι γείτονες έχουν παραπονεθεί πολλές φορές, χωρίς να βρούμε λύση στο πρόβλημά μας!
Δημήτρης Κ.

Διαμαρτύρομαι γιατί στη χώρα μου συμβαίνουν πολλά πράγματα, όπως…Όταν υπήρχε κορονοϊός και μας είχαν βάλει όσα μέτρα! Και όταν είχε γίνει αυτή η τραγική ιστορία με το λεωφορείο…Αλλά σήμερα θα σας μιλήσω για εκείνο το τρένο στη Λάρισα που σκοτώθηκαν τόσα πολλά άτομα. Εκείνη τη μέρα συγκρούστηκαν δύο τρένα. Στα μπροστινά βαγόνια πέθαναν όλοι εκτός από έναν φοιτητή που είναι στην εντατική. Επίσης, ένα αγόρι ήθελε να ταξιδέψει με αυτό το τρένο αλλά μετά το μετάνιωσε. Ένας άντρας έσωσε ζωές επειδή έσπασε το παράθυρο κι έβγαλε έξω ανθρώπους. Γι΄ αυτό να κάθεστε στο τελευταίο βαγόνι καλύτερα…
Μαρία

Τα παιδιά της Δ2 τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα