Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία για την κατάργηση των καλλιτεχνικών από το ΓΕΛ Σούδας

Την διαμαρτυρία τους για την απουσία εδώ και δύο χρόνια των καλλιτεχνικών από το πρόγραμμα σπουδών στα Γενικά Λύκεια εκφράζουν οι μαθητές του Λυκείου Σούδας. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση,
«η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια στο σχολείο, είναι ανάγκη. Και ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη αυτή οι μαθητές του Λυκείου Σούδας με τη συμπαράσταση της Διευθύντριας κ Μ. Μαράκη πήραν την πρωτοβουλία και εκφράστηκαν εικαστικά στον ελεύθερο χρόνο τους, ζωγραφίζοντας την εβδομάδα αυτή, ένα τοίχο του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό δίνουν το δικό τους στίγμα στην εβδομάδα των τεχνών στην Εκπαίδευση, και διαμαρτύρονται για την κατάργηση της διδασκαλίας των καλλιτεχνικών μαθημάτων .
Την ανάγκη για την επανένταξη του μαθήματος στο πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου διατυπώνουν οι μαθήτριες ως εξής:
Η Π. Κατερίνα αναφέρει: «Τα εικαστικά είναι ένας δημιουργικός τρόπος να έρθουμε εμείς οι μαθητές σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Μας λείπει η γαλήνη και η χαρά που προσφέρει το μάθημα αυτό».
Η Δέσποινα Β. αναφέρει :«Είναι γεγονός ,πως σε καταστάσεις σαν και αυτές που βιώνουμε όλοι μας, έχουμε ανάγκη από μια διέξοδο από την καθημερινότητα. Για πολλούς εφήβους, διέξοδο αποτελούν οι τέχνες είτε είναι ζωγραφική, είτε μουσική είτε χορός ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, που η έμπνευση και ο χρόνος βρίσκονται σε αφθονία». Η Μάρα Ε. αναφέρει: «Μέσω της ζωγραφικής αποτυπώνω τις ιδέες, τις σκέψεις, τα συναισθήματά μου. Είναι από τα ελάχιστα πράγματα που έχουν νόημα για μένα και όποτε έχω κάποιο πρόβλημα καταφεύγω στη χαρά και στη χαλάρωση της ζωγραφικής».
Η Μ. Δέσποινα τονίζει: «Μας έχει κοστίσει πολύ η απουσία των Καλλιτεχνικών από το σχολείο, γιατί είναι ένας τρόπος να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να εκφραστούμε και να ψυχαγωγηθούμε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα