Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στην efood στα Χανιά (φωτ.)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στην efood, πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενώ στην συνέχεια ακολούθησε  πορεία στο κέντρο της πόλης

Την συμπαράσταση τους εξέφρασαν με την παρουσία τους στην κινητοποίηση το Εργατικό κέντρο Χανίων, το Σωματείο Επισιτισμού, η ΕΛΜΕ, το ΚΚΕ και μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Στο τέλος της πορείας ψήφισμα επιδόθηκε σε Επιθεώρηση Εργασίας και Αντιπεριφέρεια Χανίων

1 Comment

 1. Με τον όρο ” πάροχος εργασίας ” τα εργασιακά μπερδεύονται.
  Σκόπιμα τέθηκε ή κυκλοφορεί, μια και δεδομένης της δυνατότητας παροχής εργασίας μέχρι ΄ύψους 10000 ευρώ, χωρίς φορολογικά στοιχεία του εργαζόμενου- κάτι σαν παλαιές αποδείξεις δαπανών- που όμως υπόκεινται σε ασφαλιστικές κρατήσεις και εργοδοτική εισφορά και φορολογία και φπα , έχει ανοίξει το τοπίο του Freelancing και για τον εργαζόμενο ώς Freelancer.
  Βέβαια δεν υπάρχει λογική να στέλνεις μήνυμα σε εργαζόμενο και να λές , αν δεν αποδεχτείς να εργαστείς ώς freelancer δεν ανανεώνεται η ισχύουσα τώρα σύμβαση εργασία.ς
  Η εργασιακή νομοθεσία είναι σφής, ότι απαγορεύεται και η υπόνοια σε πίεση του εργαζομένου για την σχέση εργασίας κακοπροέραιτα.
  Μπορεί μια επιχείρηση να απολύσει εργαζόμενο με τις νόμιμες θεσμικά διατάξεις αποζημιώσεις κλπ,.
  Αυτό που έγινε είναι δοκιμή και μπορεί να υποκρύπτεται και σκοπιμότητς εφαρμογής από δώ και πέρα πλατύτερα και γενικότερα του Freelancer σε όλες τις δουλειές.
  Διότι… δήθεν .. κάνει λάθος μια οργανωμένη επιχείρηση και το ανακαλεί !!!! περίεργα θέματα λές και η επιχείρηση δεν έχει επιτελείο εργατολογικό και νομικούς συμβούλους.
  Και αυτό έγινε αφού δόθηκε νομοθετικά η δυνατότητα, σε συνδυασμό με την απασχόληση ώς 10000 ευρώ χωρίς σχέση εξηρτημένης εργασίας με τον εργαζόμενο ή φορολογικά στοιχεία του εργαζομένου .
  Στο θέμα του διαζευτικού : ή αποδέχεσαι το Freelancer ή δεν ανανεώνεται την 30/9 η σύμβαση εργασίας , μπορει να υποκρύπτεται και εργασιακός εκβιασμός σε βάρος του εργαζομένου , που είναι κολάσιμο απ τις εργασιακές διατάξεις.
  Αλλά τα επόμενα χρόνια το Freelancing θα τρέξει για τα καλά .
  Και μένει να εκτιμήσουν οι ίδιοι οι έλληνες πολίτες και ώς επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ,τι συνιστά εργασία, απασχόληση, ασφάλιση, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, πρόοδο κοινωνική, απόδοση εργασίας με βάση την εργασιακή ομόνοια εργοδοτών και εργαζομένων, συνεπής διαχείρηση, τακτική φορολογηση, νοικοκυρεμένο συνολικά καθεστώς εργασίας και απόδοσης της εργασίας.
  Για τους νέους και νέες , η σταθερότητα της εργασίας, η προσπάθεια των ίδιων στην δουλειά, η ασφάλιση, υγείας έστω για μια ασπιρίνη ή μια επίσκεψη ιατρού , η κάλυψη του τοκετού των γυναικών και η κάλυψη του πλαισίου μητρότητας , οι τακτικές άδειες για ξεκούραση, η σώρρευση δικαιωμάτων συνταξιοδότησης , θα τους χρειαστούν στην πορεία του χρόνου, όπως και για τους επιχειρηματίες θα χρειαστούν, ή θα ανακαλύπτουν την ανάγκη για την ορθή διαχείρηση των συντελεστών παραγωγής , την τάξη και συνεχή- όχι ευκαιριακή επιχειρηματική κολτούρα- .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες