Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Διάκριση ψευδών – αληθινών ειδήσεων

Επισημάνσεις σε εκδήλωση του Γυμνασίου Ν. Κυδωνίας στο Μουσείο Τυπογραφίας

Τα fake news και οι παραποιημένες ειδήσεις, η αναγνώριση τους μέσω της ανάπτυξης κριτικής ικανότητας και του κοινωνικού ελέγχου στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν ανάμεσα στα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας στην επίσκεψή τους στο “Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη”.

Οι μαθητές στην επίσκεψη τους αρχικά γνώρισαν τα εκθέματα του “Μουσείου Τυπογραφίας” με μια σύντομη ξενάγηση, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν τη διάλεξη του καθηγητή δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντώνη Σκαμνάκη αναφορικά με τα fake news στο παρελθόν και στη σύγχρονη εποχή.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο διευθυντής των “Χ.ν.”, Παρασκευάς Περάκης δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα στα παιδιά όπως και ο ρεπόρτερ των “Χ.ν.”, Γιώργος Κώνστας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών και συζήτηση. Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγήτριες Βενετία Δασκαλάκη και Μαρία Καλουδάκη καθώς και η διευθύντρια και υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus στο πλαίσιο του οποίου έγινε η επίσκεψη, Ιωάννα Βουρεξάκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα