Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Διάκριση για Χανιώτη φωτογράφο σε διεθνή διαγωνισμό

Ο φωτογράφος και καθηγητής Μπασιάς Νικόλαος έλαβε μέρος στο “3nd OLYMPIC PHOTO CIRCUIT 2015 International Photographic Salon of Fine Art Photography”, έναν διεθνή διαγωνισμό, ανοικτό σε φωτογράφους επαγγελματίες και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων κανόνων της PSA (Photographic Society of America), UPI (United Photographers International), FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.
Η UPI (GPU) διοργάνωσε τo 3ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ στο Μαρόκο, στο τέλος Ιουλίου όπου εκατό Διεθνείς Φωτογράφοι από περισσότερες από είκοσι χώρες έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ. Ο Μπασιάς Νικόλαος έλαβε μέρος με την φωτογραφία «Ανθρώπινες σχέσεις». Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί πολλές πόλεις και περιοχές τις όμορφης αυτής χώρας, Marrakech, Ouarzazate, Ait Ben Haddou, Tinghir, Erfoud, Rissani, Merzouga και να αποτυπώσει με τον φακό του το τοπίο αλλά και τον πολιτισμό του Μαρόκου.
Η φωτογραφία του «Ανατολή στην έρημο του Μαρόκου» στην κατηγορία ‘Open Monochrome – Ασπρόμαυρο’, έφερε το χρυσό βραβείο PSA Gold Medal, της Φωτογραφικής Εταιρείας της Αμερικής (PSA), στα Χανιά.
Η Φωτογραφική Εταιρεία της Αμερικής (PSA) είναι μια παγκόσμια οργάνωση που παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που προωθούν τη φωτογραφία .
Η «PSA» προωθεί την τέχνη και την επιστήμη της φωτογραφίας ως μέσο της έκφρασης, της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.
Η φωτογραφία του Χανιώτη φωτογράφου Μπασιά Νικόλαου διακρίθηκε ανάμεσα σε 11.500 φωτογραφίες, από 68 χώρες, που έλαβαν μέρος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα