Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα για το Αρχαίο Δράμα

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου διοργανώνει για πρώτη φορά διακαλλιτεχνικό ερευνητικό πρόγραμμα (residency) με τίτλο «ΠΑΡΟΔΟΣ» στη Μικρή Επίδαυρο, επιθυμώντας να δώσει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα τεχνών, να προχωρήσουν υπό ιδανικές συνθήκες την έρευνά τους πάνω στη δραματουργία του αρχαίου δράματος in situ.

Η ερευνητική διαδικασία θα έχει πρακτικό χαρακτήρα και θα αναπτυχθεί σε δύο στάδια: το πρώτο στάδιο («Έρευνα») θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στον χώρο Β΄ της Πειραιώς 260 (Μάιος 2021), ενώ το δεύτερο στάδιο («Εφαρμογή») στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (Ιούνιος 2021).

Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, αλλά σε μια ομάδα πλήρους σύνθεσης -αποτελούμενη από σκηνοθέτη, δραματουργό, χορογράφο, συνθέτη, ερμηνευτές-, η οποία μπορεί να προϋπάρχει ή και να συσταθεί γι’ αυτό τον σκοπό και δεν θα υπερβαίνει τα δώδεκα άτομα. Η ομάδα θα επιλεγεί μέσα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης, για να εξελίξει τη δραματουργική οπτική της με την υποστήριξη μιας δυναμικής ομάδας συντονιστών / μεντόρων.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους: Stefanie Carp (δραματουργός, καλλιτεχνική συνεργάτιδα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), Θανάσης Δεληγιάννης (συνθέτης, σκηνοθέτης, περφόρμερ ), Γεωργία Τέντα (μουσικός, περφόρμερ), Αμάλια Μπένετ (χορεύτρια, χορογράφος), Ελένη Βαροπούλου (θεατρολόγος, κριτικός). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου προσκαλεί καλλιτεχνικές ομάδες να υποβάλουν τις προτάσεις τους, από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου 2021. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω email.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://greekfestival.gr/parodos/


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα