Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Διαγραμμίσεις για την οριοθέτηση των κοινόχρηστων χώρων

Ξεκίνησαν από τον Δήμο Χανίων οι διαγραμμίσεις, προκειμένου να οριοθετηθούν τα τετραγωνικά μέτρα, που δικαιούνται να καταλαμβάνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έπειτα από την έκδοση των σχετικών Αποφάσεων (Διοικητικό Πρωτοδικείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ΣτΕ), μετά και τις προσφυγές, που είχαν υποβληθεί.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «ήδη διαγραμμίσεις έχουν ολοκληρωθεί στις οδούς: Χρ. Επισκόπου, Κ. Σαρπάκη, Χ. Νταλιάνη, Ποτιέ, ενώ αυτές θα συνεχιστούν σε όλα τα καταστήματα, που έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος χρήσης και τα οποία διαθέτουν άδεια κοινοχρήστου χώρου.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει: “Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για εξορθολογισμό των παραχωρήσεων των κοινόχρηστων χώρων, προχωράμε στις απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό, που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία με την υπ’ αριθμ. 87/2017 Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Προστατεύουμε την αισθητική φυσιογνωμία και τη λειτουργικότητα της πόλης μας, προσδοκώντας ουσιαστικά αυτή να αποκτήσει ένα φιλικότερο πρόσωπο για τους συνδημότες και τους πολυάριθμους επισκέπτες μας”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. “Προστατεύουμε την αισθητική φυσιογνωμία και τη λειτουργικότητα της πόλης μας, προσδοκώντας ουσιαστικά αυτή να αποκτήσει ένα φιλικότερο πρόσωπο για τους συνδημότες και τους πολυάριθμους επισκέπτες μας”. Δεν μπορεί ούτε προσπαθεί ο δήμαρχος να μας πείσει για αυτά τα “επιτεύγματα”. Απεναντίας του παρουσιάσαμε όλα τα επιχειρήματα που δείχνουν πως πάει να κάνει μεγάλη ζημιά στην πόλη- ούτε που τον ενδιαφέρουν αυτά τα επιχειρήματα, είναι κλεισμένος στον κόσμο του, που δεν είναι ο κόσμος των ανθρώπων αυτής της πόλης ούτε των επισκεπτών της. Στην παλιά πόλη τώρα είναι όλα τα τραπέζια γεμάτα με ανθρώπους, ας πάει λοιπόν ο δήμαρχος να πει σε αυτούς που κάθονται σε αυτά που περισσεύουν κατά τον καινούριο νόμο και να τους πει πως για δικό τους καλό πρέπει να σηκωθούν και να φύγουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα