Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Διαφοροποιήσεις, απουσίες και λεπτές ισορροπίες

Σκηνές από τα προσεχώς εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης για το καταφύγιο αδέσποτων, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων με την εισήγηση τελικά να υπερψηφίζεται με 21 «υπέρ» και 18 «κατά» και με ανακάτεμα προσώπων και παρατάξεων.
Πρώτον υπήρξε η «γεωγραφική» διαφωνία των δημοτικών συμβούλων του Ακρωτηρίου που εκφράστηκε διαπαραταξιακά. Όλοι ψήφισαν «κατά» ενώ δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση ο Β. Λιβάνιος.
Στην παράταξη Παπδογιάννη, διαφοροποιήθηκε ο Μ. Φραγκάκης ενώ απών από τη συνεδρίαση ήταν ο επικεφαλής.
Στην παράταξη Δαμιανάκη, «αποχή» δήλωσε ο Ν. Ψαρουδάκης και «κατά» ο εξ Ακρωτηρίου γραμματέας του Δ.Σ., Μύρων Γιακουμογιαννάκης.
Στην παράταξη Βάμβουκα, ούτε μία ψήφο στήριξης δεν έδωσαν στον επικεφαλής τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι υποστήριξαν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής παρά τη διαφωνία του τέως δημάρχου.
«Ναι» και από τους Γ. Σαρρή και Μπ. Κουρούση με την ψήφο του τελευταίου να μην προσμετράται λόγω τεχνικών προβλημάτων
«Αυτοί τα έχουν κάνει πλακάκια» ακούστηκε από τον Γ. Κουκουβιτάκη, ο οποίος είχε ξεχάσει ανοικτό το μικρόφωνό του ενώ όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο, μάλλον το έκλεισε.
Ακριβώς στη μέση της παρούσας δημοτικής θητείας, το αποτέλεσμα αυτό έχει δύο αναγνώσεις:
Από τη μία, πρόκειται για μια οριακή πλειοψηφία που δεν δίνει την αίσθηση μιας πολιτικά ισχυρής δημοτικής Αρχής που θα μπορεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις, ειδικά για θέματα που απαιτούν απόλυτη πλειοψηφία των 25.
Από την άλλη, ο δήμαρχος, παρότι ηγείται μιας μειοψηφικής παράταξης με μόλις 9 εκλεγμένους συμβούλους, δείχνει προς το παρόν να επιτυγχάνει ευρύτερες συναινέσεις καταφέρνοντας να διοικεί χωρίς διαλυτικά φαινόμενα.
Ωστόσο, η επόμενη περίοδος αναμένεται να φέρει στρατηγικές αλλαγές στην διοίκηση και στην αντιπολίτευση και οι ισορροπίες που είναι ήδη λεπτές, ίσως και να ανατραπούν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες