Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

 Διαφωνία για τη μετεγκατάσταση Υπηρεσιών

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι συζητήσεις της απερχόμενης με τη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή για τη χωροθέτηση και μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του Δήμου, με τον κ. Σκουλάκη να εμμένει στην εφαρμογή του σχεδίου για μεταφορά της Πολεοδομίας στη Σούδα και τον κ. Βάμβουκα να ζητά “πάγωμα” των διαδικασιών, ώστε να επανεξεταστούν όλα από μηδενική βάση. Αντίθετα, σύμπνοια επικρατεί σε ό,τι αφορά τη θέση τους για τη σύσταση μικτών κλιμακίων προκειμένου να μπει τέλος στην ασυδοσία στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης και στους κοινόχρηστους χώρους και να σταματήσει η “οικονομική αιμορραγία” για τον Δήμο Χανίων.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ειδικότερα, οι κ. Σκουλάκης και Βάμβουκας συναντήθηκαν χθες έπειτα από αίτημα του νεοεκλεγέντος δημάρχου προκειμένου να συζητήσουν τρέχοντα θέματα του Δήμου Χανίων. «Για το θέμα της μετακίνησης των Υπηρεσιών ανέφερα στον κ. δήμαρχο ότι η θέση μας είναι διαφορετική και θέλουμε να ξαναδούμε τα πράγματα απ’ την αρχή, να δούμε το απόθεμα των δημοτικών διαθέσιμων κτηρίων και ενδεχομένως να διατάξουμε με διαφορετικό τρόπο τις Υπηρεσίες. Γι’ αυτό τον παρακάλεσα να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί που υπάρχουν έως ότου μπορέσουμε να έχουμε πλήρη εικόνα για το πού πρέπει να γίνουν αυτές οι μετακινήσεις, να χρησιμοποιήσουμε με τον σωστότερο τρόπο τα διαθέσιμα δημοτικά κτήρια και να μην έχουμε την επιβάρυνση των ενοικίων που είναι σημαντική για τον Δήμο μας», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενώ έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη και δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινίσεις για το θέμα της πάνω Πολεοδομίας, η οποία φιλοξενείται σε χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την οποία έχει ζητήσει ο κ. Βουλγαράκης να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Υπάρχει από μέρους μας η διάθεση να ελευθερωθεί ο χώρος, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αύριο το πρωί και συμφωνήσαμε για ένα λογικό χρονοδιάγραμμα», σχολίασε σχετικά με τη συνάντηση με τον κ. Βουλγαράκη ο κ. Βάμβουκας. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Δημοτική Αρχή προτίθεται να δει όλα τα θέματα των Υπηρεσιών, ακόμα και της πρόσφατα μεταφερόμενης Δ.Ε.Υ.Α.Χ. απ’ το Ακρωτήρι στον Ελευθέριο Βενιζέλο, από μηδενική βάση. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει προβλέπεται η σύσταση μίας Επιτροπής, η οποία θα κάνει μία συνολική πρόταση, ώστε μόλις αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών που βρίσκονται κοντά στον κ. Βάμβουκα, η νέα Δημοτική Αρχή φαίνεται να βλέπει θετικά, ως προσωρινή λύση, τη μετακίνηση της Τεχνικών Υπηρεσιών στο κτήριο που στεγάζεται η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη μετακίνηση της πάνω Πολεοδομίας στο κτήριο της Γρηγορίου Ε’. Ωστόσο, εντελώς αντίθετη με τους παραπάνω σχεδιασμούς είναι η θέση του απερχόμενου δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη. «Για το θέμα των Υπηρεσιών εμείς έχουμε άλλη άποψη και έχουμε πάρει άλλες αποφάσεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Σκουλάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Η μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. απ’ το Ακρωτήρι στον Ελευθέριο Βενιζέλο έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Υπηρεσία αυτή είναι μία πολύ σημαντική Υπηρεσία, επιτελεί ένα τεράστιο έργο και πρέπει να τη βοηθήσουμε να λειτουργήσει σωστά και να μην δημιουργηθούν προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας». Σε ό,τι αφορά το θέμα της Πολεοδομίας ο κ. Σκουλάκης ανέφερε ότι η απόφαση μετεγκατάστασής της στη Σούδα ήταν δική του, ως δημάρχου και ελήφθη στις 12-2-2014, ενώ τόνισε ότι η διαδικασία έχει δρομολογηθεί καθώς έχει γίνει ο διαγωνισμός και έχει αναδειχθεί ανάδοχος. Σημείωσε σχετικά ότι η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Σούδας θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από προχθές αλλά “φρέναρε” για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση νέας οικοδομικής άδειας για το πάρκινγκ της “Κύδων” ώστε να ξεμπλοκάρει το έργο. «Αν ξεκινήσει η μεταφορά θα κλείσει το Πολεοδομικό Γραφείο για 7 – 10 μέρες και είπαμε να μην ξεκινήσει η διαδικασία μέχρι να εκδοθεί η άδεια του πάρκινγκ. Πάντως, εμείς θα υλοποιήσουμε την απόφαση και εάν ο κ. Βάμβουκας θέλει μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να κάνει άλλη τοποθέτηση των υπηρεσιών είναι θέμα δικό του. Ας το κάνει κι ας αναλάβει και την ευθύνη διότι τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Του είπα και προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι “σας οδηγούν σε ταλαιπωρία και περιπέτεια οι συνεργάτες σας”».

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Σε αντίθεση με το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών σύμπνοια επικράτησε κατά τη συνάντηση των κ. Σκουλάκη και Βάμβουκα σε ό,τι αφορά το ζήτημα της σύστασης κλιμακίων ελέγχου για τα δημοτικά πάρκινγκ και τους κοινόχρηστους χώρους. Ο κ. Βάμβουκας τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει αυτή η διαδικασία διότι παρατηρείται χαμηλή εισπραξιμότητα που επηρεάζει τα έσοδα του Δήμου Χανίων, ενώ όπως επεσήμαναν στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου είναι αναγκαίο στα κλιμάκια να συμμετέχει εκτός από εκπροσώπους της Οικονομικής Υπηρεσίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εκπρόσωπος της Αστυνομίας ή και του Λιμενικού. «Οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης και οι κοινόχρηστοι χώροι είναι σημαντικές πηγές εσόδων και δεν μπορούμε, ειδικά εν μέσω του καλοκαιριού, να τις αγνοήσουμε καθώς το Παρατηρητήριο Αυτοδιοίκησης ήδη έχει προειδοποιήσει τον Δήμο Χανίων για την υστέρηση εσόδων», ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, ενώ υπογράμμισε την προθυμία του απερχόμενου δημάρχου να βρεθεί λύση. «Η ευταξία της πόλης μάς ενδιαφέρει πάρα πολύ και καταλαβαίνετε ότι αυτή η μεταβατική περίοδος είναι μία δύσκολη περίοδος και για εμένα που αποχωρώ και για τον κ. Βάμβουκα. Γι’ αυτό χρειάζεται μία συνεργασία την οποία νομίζω ότι θα την επιτύχουμε», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Σκουλάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες