Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Διαδραστική παρουσίαση για γκράφιτι – street art

Διαδραστική παρουσίαση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ., με θέμα: “Τα πρόσωπα της ανθρώπινης Βαβέλ στους τοίχους των πόλεων”, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης “Εικαστικοί των Χανίων ερμηνεύουν τον Πύργο της Βαβέλ /  Artists of Hania interpret the Tower of Babel”.
Την έρευνα και την παρουσίαση θα κάνει η Μαρία Τσουκνάκη, εικαστικός–σκηνογράφος, πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών κατARTι, που εδρεύει στο Ρέθυμνο.
Η παρουσίαση έχει ως θέμα την έκφραση της ανθρώπινης διάστασης στους τοίχους των πόλεων, μέσα από την τεχνική του γκράφιτι και την street art.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο σύγχρονος άνθρωπος βρήκε μια θέση στην εικονογραφία της πόλης μέσω της street art, όπου παρουσιάζονται όλες οι διαστάσεις του: οι κοινωνικές, συναισθηματικές, ταξικές, φαντασιακές και ουτοπικές. Το γκράφιτι και η ελεύθερη έκφραση στους τοίχους των μεγαλουπόλεων βγάζει τη γλώσσα στη σοβαροφάνεια της τέχνης που κλείνεται σε γκαλερί, σε μουσεία και σε μικροαστικά ή μεγαλοαστικά σαλόνια…
Ποιος είναι αλήθεια ο σύγχρονος άνθρωπος; Ποιο είναι το αληθινό του πρόσωπο; Μπορούμε να βρούμε την αληθινή μας φύση πάνω στους τοίχους και κάτω από τις γέφυρες;
Στην παρουσίαση θα εξερευνήσουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, όπως αυτό αποτυπώνεται στην street art, μέσα από επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό με  γκράφιτι στην Αθήνα, το Παρίσι και τη Μασσαλία».
Μετά το πέρας της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό δρώμενο με θέμα “Ο άλλος μέσα από τα μάτια μου”. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ο ένας το πορτρέτο του άλλου, με τη χρήση διαφάνειας και με μπογιά τέμπερας. Το έργο τους θα τυπωθεί και θα δοθεί στον άλλο. Η δράση γίνεται σε ζευγάρια και στόχο έχει να κινητοποιήσει την αυτόματη γραφή αλλά και το βλέμμα μας πάνω στον άλλον, ένα βλέμμα που συχνά αποφεύγουμε και καταπιέζουμε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα