Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Διαδήλωση κατά της νέας συμφωνίας για τις Βάσεις (φωτ.)

Διαδήλωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενάντια στη νέα διευρυμένη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις πραγματοποίησαν το απόγευμα αντιπολεμικές οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς, φοιτητές και εργατικά σωματεία. Παράλληλα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ, της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ.
Για «επαίσχυντη συμφωνία που είναι επικίνδυνη για τον λαό και τον τόπο μας», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης και τόνισε ότι «δεν είναι μόνο ότι επεκτείνεται η χρονική διάρκεια της συμφωνίας από τον 1 χρόνο όπως γίνονταν από το 1992 σε 5 χρόνια αλλά κι ότι παραδίδονται σε Αμερικανούς όλες οι στρατιωτικές αμυντικές υποδομές της χώρας, όπως ο Ναύσταθμος της Κρήτης, το λιμάνι της Σούδας και το Μαράθι, όπου θα “φιλοξενήσουν” πυρηνικό υποβρύχιο τάχα μου για να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς».
Από την Πρωτοβουλία Αντίστασης ο Νίκος Χαρτζουλάκης τόνισε ότι «η νέα συμφωνία μετατρέπει όλη τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και μας μπλέκει σε σοβαρούς κινδύνους». «Ο λαός και η νεολαία πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή για να μην γίνουμε θυσία σε πολέμους άδικους. Έξω οι βάσεις και Αμερικανοί από τον τόπο μας. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο, ζήτω η φιλία των λαών», πρόσθεσε.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν και μέλη της Επιτροπής Αποστράτων Χανίων εκφράζοντας την αντίθεσή τους προς τη νέα συμφωνία η οποία, όπως τόνισαν, «υποσκάπτει τα συμφέροντα της πατρίδας μας».
Εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ο Γιώργος Πατεράκης έκανε λόγο για «επικίνδυνη και κατάπτυστη συμφωνία», ενώ ο εκπρόσωπος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης τόνισε ότι οι αμερικανονατοϊκές βάσεις αποτέλεσαν και θα αποτελούν ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων και ταυτόχρονα στόχοι πιθανόν επιθέσεων.
Εκ μέρους του ΝΑΡ επισημάνθηκε ότι η συμφωνία αλλά και η όξυνση της τυχοδιωκτικής αντιπαράθεσης των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας προκαλούν βαρύτατες αρνητικές επιπτώσεις για τους λαούς της περιοχής.
Ο Νεκτάριος Κοκολαντωνάκης από το ΚΚΕ (μ-λ) ανέφερε ότι τα συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς, του μόχθου και της νεολαίας είναι εντελώς διαφορετικά από τα συμφέροντα της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας που κινείται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης την οποία υπηρετεί η νέα συμφωνία.
Να αναφέρουμε τέλος, ότι ανακοίνωση κατά της νέας συμφωνίας εξέδωσε, μεταξύ άλλων, και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ενώ ο σύλλογος Γυναικών, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού κ.ά. συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες