Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης έργων του Νίκου Καζαντζάκη

Ο καπετάν Μιχάλης του Μεγάλου Κάστρου, της Κρήτης και του Νίκου Καζαντζάκη, περισσότερο από τοπικός αρχηγός, παραπάνω από  τοπικός ήρωας της Επανάστασης του 1889, ένας αρχετυπικός χαρακτήρας, μια εμβληματική φυσιογνωμία της καζαντζακικής πένας, μάς συναντά λογοτεχνικά  την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), στη διαδικτυακή  συνάντηση – ομιλία που διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), για την επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Τη λογοτεχνική ξενάγηση  επιμελείται  η Ρούλα Βουράκη, φιλόλογος, Υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Χανίων της ΔΕΦΝΚ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σήφης Μιχελογιάννης, νομικός, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και η Κατερίνα Ζωγραφιστού, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας & φιλολογίας – Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ και Υπεύθυνη της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη .

Συντονίζουν η Σοφία Νταλαμπέκη, μαθηματικός, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και η Ζαχαριάκη Μαρία, γεωπόνος, Υπεύθυνη της Τοπικής Επιτροπής Ηρακλείου της ΔΕΦΝΚ. Η διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Για περισσότερες πληροφορίες όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail: secretary.siank.gr@gmail.com. Επίσης, η ζωντανή μετάδοση της διαδικτυακής λέσχης ανάγνωσης θα γίνει και μέσω του καναλιού στο YouTube στον σύνδεσμο https://www.youtube. com/channel/UCb6LiCgC2li4w1BMjs8y4YQ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα