Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Διαδικτυακή ημερίδα και παρουσίαση βιβλίου

Ολοκληρώθηκαν χθες οι προβολές

Με μία διαδικτυακή ημερίδα και μία παρουσίαση βιβλίου ολοκληρώνει τις δράσεις του το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε φέτος σε υβριδική μορφή, με περιορισμένο αριθμό προβολών με φυσική παρουσία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και αυξημένη διαδικτυακή δραστηριότητα.

Κατά τη χθεσινή τελετή λήξης, ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός και οι νέες συνεργασίες του φεστιβάλ, προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του φεστιβάλ και απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στα σχολεία που συμμετείχαν στα προγράμματα.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε και φέτος με τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και σε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του, ο Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Chania Film Festival. Έναν πολύ σημαντικό πολιτιστικό θεσμό, ο οποίος έχει διεθνή απήχηση αλλά και την αφετηρία του από την ιδιαίτερη πατρίδα μου κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος.

Φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, το φεστιβάλ διοργανώθηκε με επιτυχία και με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας. Ο ΕΟΤ στηρίζει πολιτιστικές προσπάθειες που εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προβάλλουμε τη χώρα μας στο εξωτερικό, όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τις πολιτιστικές και άλλες εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες που ταξιδεύουν στην χώρα μας. Επενδύουμε στην ταυτότητα και την αυθεντικότητα των ελληνικών προορισμών, χαρακτηριστικά που ενισχύονται από δράσεις με εξωστρέφεια όπως είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων».

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Συζητώντας για τον κινηματογράφο στο σχολείο: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 10:30 π.μ. – 1:30 μ.μ. από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του φεστιβάλ στο youtube και τη σελίδα του στο facebook.

Στόχος της ημερίδας είναι μέσα από την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων να συζητηθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους θεσμικούς φορείς η ανάπτυξη και η διεύρυνση τους στην Κρήτη και όχι μόνο.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του φεστιβάλ και οι εντυπώσεις εκπαιδευομένων που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας. Παρεμβαίνουν οι συνεργάτες – συντονιστές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του φεστιβάλ, οι συνδιοργανωτές της ημερίδας, εκπαιδευόμενοι από τα προγράμματα και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συνεργαζόμενοι φορείς.

Στις 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο το βιβλίο “Τα Κινηματογραφικά τετράδια του Γιώργη Μανουσάκη”, σε επιμέλεια Λευτέρη Λαμπράκη, μια από τις νέες εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
Λευτέρης Λαμπράκης, Ηθοποιός, επιμελητής του βιβλίου
Αγγελική Καραθανάση – Μανουσάκη, Φιλόλογος
Παρεμβαίνει μέσω skype: η Ελπινίκη Νικολουδάκη – Σουρή, Ομότιμος Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ανάγνωση αποσπασμάτων: Ρούλα Τατσοπούλου, Ηθοποιός


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα