Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον ρατσισμό

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Black Lives Matter: Ακούμε τη φωνή των αμερικάνικων δρόμων” διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, στις 19:00 το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ.
Ομιλητές θα είναι ο Ernest Coverson, υπεύθυνος της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Βίας των Όπλων στη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ και η Marion Gray-Hopkins, ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την αστυνομική λογοδοσία, μητέρα του δολοφονημένου 19χρονου Gary Hopkins Jr. το Νοέμβριο του 1999 από δύο αστυνομικούς.
Ο κ. Coverson θα μιλήσει για το υπόβαθρο της δράσης της αστυνομίας στις ΗΠΑ, τη χρήση υπερβολικής και θανάσιμης βίας, καθώς και το κίνημα Black Lives Matter. Θα εκτυλίξει την ιστορία του George Floyd, τους λόγους για τους οποίους η υπόθεσή του είναι εμβληματική, καθώς και τις επακόλουθες διαδηλώσεις. Επίσης, θα αναφερθεί στην καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ από την αστυνομία, καθώς και στο έργο και τα αιτήματα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Η κ.Gray-Hopkins θα αναφερθεί στην ιστορία του δολοφονημένου γιου της Gary, τον τραγικό του θάνατο και την απουσία λογοδοσίας. Ακόμα, θα περιγράψει την πλήρη έλλειψη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και τον αγώνα που εξελίσσεται εκεί.
Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης είναι: https://www.facebook.com/amnestygreece/posts/10158226295887209
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μένεγος, ενώ θα χαιρετίσει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία, συντασσόμενη με το κίνημα στην Αμερική, με παγκόσμια έκκληση, στην οποία οι αρχές των ΗΠΑ καλούνται να διασφαλίσουν ότι όλοι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του George Floyd θα λογοδοτήσουν.
Όποιος θέλει μπορεί να υπογράψει στον σύνδεσμο: https://www.amnesty.gr/action/petitions/23369/zitiste-dikaiosyni-gia-ton-george-floyd


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα