Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Διαδικτυακές απάτες

Παλαιότερα οι κάθε λογής απατεώνες κινούνταν σε… τοπικό επίπεδο, πλέον με το διαδίκτυο οι κάθε είδους απάτες έχουν πάρει παγκόσμιο χαρακτήρα.
Χαρακτηριστικά τις τελευταίες ημέρες πολλοί Χανιώτες έλαβαν email από μια κυρία που με φωτογραφίες και βιογραφικό (προφανώς ψευδές) παρουσιάζεται ως στέλεχος του ΟΗΕ στη Συρία όπου βρήκε ένα τεράστιο ποσό που άνηκε σε τρομοκράτες του ISIS και είναι πρόθυμη να το… μοιραστεί αν την βοηθήσουν σε μια σειρά από γραφειοκρατικές εργασίες. Αν αυτός που λάβει το email απαντήσει στο κάλεσμα της “κυρίας” και κάνει κάποιο λάθος και δώσει πληροφορίες με προσωπικά του στοιχεία, τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ. το πιθανότερο είναι αντί να μοιράζεται τα 4,7 εκ. δολάρια που ισχυρίζεται ότι έχει η κυρία μαζί της… να χάσει και τις όποιες καταθέσεις του.
Για αυτό, μεγάλη προσοχή στους δικούς μας ανθρώπους, ηλικιωμένους, μοναχικούς, ανθρώπους με προβλήματα ώστε να μείνουν μακριά από τέτοιους καλοθελητές που έχουν ως στόχο μόνο να τους “μαδήσουν”.

 

Στο 14ο επεισόδιο, ο Γιώργος Κώνστας λαμβάνει e-mail «απάτη» από μια δήθεν Αμερικανίδα αξιωματούχο με“δόλωμα” 4,7 εκ. ευρώ και σώζεται χάρη στις γνώσεις του στην διεθνή πολιτική.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες