Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Διαχρονική στήριξη στο ΚΙΦΑ Χανίων από Γερμανούς πολίτες

Το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους ασθενείς, τους γιατρούς και τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ) έστειλαν και φέτος τα μέλη του γερμανικού μη κερδοσκοπικού σωματείου “Medizinische Hilfe fur Griechenland” που στηρίζεται από γιατρούς και πολίτες της Γερμανίας.

Ο ορθοπεδικός Georg Ludwig μαζί με τη σύζυγό του βρέθηκαν χθες στα ιατρεία του ΚΙΦΑΧ στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου παρέδωσαν μια επιταγή 10.000 ευρώ για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου.
Τους Γερμανούς φίλους και συμπαραστάτες του ΚΙΦΑΧ υποδέχθηκαν στα ιατρεία οι γιατροί Μανόλης Φραγκάκης και Βούλα Ορφανουδάκη και οι εθελόντριες Αναστασία Δασκαλογιάννη και Ελευθερία Παπουτσάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της “Medizinische Hilfe fur Griechenland” (http://medizinische-hilfe-griechenland.de/) στηρίζουν από το 2012 το ΚΙΦΑΧ όταν η ισχυρή οικονομική κρίση που κλυδώνιζε τότε την Ελλάδα είχε οδηγήσει στο κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο χιλιάδες Έλληνες, με συνέπεια πολλοί πολίτες να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλεια.
«Ηταν η εποχή που η στάση της Ε.Ε. και της ηγεσίας της Γερμανίας προς την Ελλάδα ήταν πολύ σκληρή. Ομως για εμάς δεν είναι κανείς Ευρωπαίος μόνο αν ανήκει σε μια ισχυρή χώρα όπως η Γερμανία, αλλά είναι Ευρωπαίος ακόμα κι αν ανήκει σε μια χώρα που δοκιμάζεται», σημείωσε ο κ. Ludwig ο οποίος όταν ακόμα ήταν φοιτητής έκανε το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα, αργότερα συνέχισε να επισκέπτεται τη χώρα μας, ενώ πριν από κάποια χρόνια αποφάσισε να φτιάξει το δικό του σπίτι στο Καμπάνι Ακρωτηρίου.
Για το ΚΙΦΑΧ του μίλησε ένας γείτονάς του στο χωριό και τον έφερε σε επαφή με τον τότε πρόεδρο του ΚΙΦΑΧ Μηνά Βουλγαρίδη: «Διαπιστώσαμε τότε ότι υπήρχαν πολλοί ανασφάλιστοι πολίτες και δεν είχαν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση στην υγεία. Ετσι αποφασίσαμε να συγκεντρώνουμε φάρμακα, χρήματα κ.λπ. προκειμένου να στηρίξουμε το ΚΙΦΑΧ».
Στην ερώτησή μας γιατί επέλεξε να στηρίξει το ΚΙΦΑΧ κι όχι κάποια άλλη δομή, απάντησε ότι ως γιατρός τού ήταν πιο εύκολο να αντιληφθεί τις ανάγκες μιας τέτοιας δομής. «Άλλωστε κοινωνικά ιατρεία έχουμε και στη Γερμανία κι ένα μέρος των φαρμάκων που προσφέρουμε στα Χανιά προέρχονται από δωρεές αυτών των δομών προς το ΚΙΦΑΧ», τόνισε.
Λίγο πριν ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας ρωτήσαμε τον κ. Ludwig αν αισθάνεται την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα του: «Ερχομαι από φοιτητής εδώ και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Την αγαπάω την Ελλάδα. Ελπίζω μάλιστα του χρόνου που θα σταματήσω να ασκώ την ιατρική θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο στην Χανιά».
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο πρόεδρος του ΚΙΦΑΧ, γιατρός Μανόλης Φραγκάκης, πρόσφερε στους εκπροσώπους της “Medizinische Hilfe fur Griechenland”, ένα βιβλίο και συγκεκριμένα τον “Ερωτόκριτο” του Βιτσένζου Κορνάρου, ευχαριστώντας τους εκ μέρους του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα