Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Διαχρονική αδιαφορία για τα χάλια της οδού Παναγούλη

Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και 40 περίπου χρόνια με την οδό Αλέκου Παναγούλη στον Κουμπέ, έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί δίχως να έχει γίνει το αυτονόητο από καμία δημοτική Αρχή.
Κι ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ώρα που ξεκίνησαν οι εργασίες για να διαμορφωθεί σε οδό η παλιά 1η πάροδος Ηρακλείου (έτσι ονομαζόταν η σημερινή οδός Κωνσταντίνου Καραμανλή), και να της δοθεί η ονομασία στην μνήμη του ήρωα Αλέκου Παναγούλη, που έφυγε από τη ζωή την πρωτομαγιά του 1976, η οδός αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οι μόνες επεμβάσεις ήταν που ασφαλτοστρώθηκαν και μετονομάστηκαν οι πάροδοι της σε οδούς με ονομασίες, αλλά διατηρώντας τους παλιούς διψήφιους αριθμούς στις οικίες.
Πεζοδρόμια, όμως, δεν απέκτησαν όπως δεν απέκτησε και στο μεγαλύτερο τμήμα της η οδός Αλέκου Παναγούλη, ενώ αυτά που υπάρχουν εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για όσους τα χρησιμοποιούν.
Και δεν είναι μόνο το θέμα της πεζοδρόμησης αλλά και της συντήρησης της οδού καθώς επίσης η αναγκαία απαλλοτρίωση παλιών οικιών και αυλών για διαπλάτυνση της.
Η οδός Αλέκου Παναγούλη αρχίζει από την διασταύρωση με την οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή και τελειώνει με την συμβολή της επί της οδού Ηλία Δεληγιαννάκη, που και αυτή η οδός έχει παρόμοια σοβαρά προβλήματα.
Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε χθες το μεσημέρι με ελάχιστη κυκλοφορία, μιλούν από μόνες τους…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα