Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διά ζώσης συνεδριάσεις ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

Το αίτημά της, για δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επαναφέρει για πολλοστή φορά η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καντάνου – Σελίνου, απευθύνοντας σχετική επιστολή προς τον δήμαρχο κ. Αντώνη Περράκη.
Όπως εξηγούν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Γεωργιλάκης, Νίκος Λιτσαρδάκης, Βαρδής Μαράκης και Χαριτίνη Παπαδάκη, «τονίσαμε πως ο χρόνος αποχής από τις δια ζώσης συνεδριάσεις είναι αρκετά μεγάλος, ενώ τα εμβόλιμα με τηλεδιάσκεψη δημοτικά συμβούλια και στον περιορισμένο μάλιστα διαθέσιμο χρόνο τους δεν λύνουν το πρόβλημα της ουσιαστικής συζήτησης, κατανόησης και διατύπωσης σκέψεων και λύσεων από την πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων».
Σχολιάζουν δε πως «οι περιορισμοί του κράτους βρίσκονται στην κατεύθυνση “ό.τι μας βολεύει διαιωνίζεται”. Δεν μπορεί σήμερα με πρόσχημα τον covid19 (ενώ μάλιστα δεν θωρακίζεται με ουσιαστικά μέτρα το σύστημα υγείας) και αύριο κάτι άλλο να περιορίζεται η συλλογική παρέμβαση, η δημοκρατία».

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Όσον αφορά τα θέματα της περιοχής που θέτει σε προτεραιότητα η ΛΑ.ΣΥ., αυτά είναι:
• αναγκαιότητα να διασφαλιστεί σχετικά με το μουσείο της Καντάνου η ιστορική τεκμηρίωση, να προβληθεί η αντίσταση των κατοίκων του Δήμου και η ναζιστική θηριωδία, και να διατυπωθούν προτάσεις – λύσεις για το πρόγραμμα λειτουργίας.
• ανακαίνιση του ξενώνα, η λειτουργία παράλληλα με το μουσείο,η ενδεχόμενη σύνδεση με την τοπική κοινωνία.
• η περίπτωση του Ψηλού Βόλακα, και άλλων στο σύνολο του Δήμου (π. χ. δρόμος Κάντανος – Τεμένια) θέτουν το ζήτημα των μη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε έργα υποδομής με αποτέλεσμα την επανάληψη προβλημάτων και επιβεβαιώνουν την έλλειψη προσωπικού, αλλά και την όχι βέλτιστη διαχείριση του υπάρχοντος.
• η δρομολόγηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων πρέπει να αποτελέσει συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για την σωστή διαμόρφωση των χώρων, και να δοθεί εκ νέου δυνατότητα σε Δημότες και συλλόγους να εκφέρουν γνώμη και προτάσεις.
•αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των δημοσίων έργων, κι ο λόγος αφορά μέσα σε όλα το Πολιουδοβάρδειο, που ακόμη δεν έχει παραδοθεί.
Τέλος, εκφράζουν « την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μηδαμινή ενημέρωση μας σε ζητήματα του Δήμου που βγαίνουν προς τα έξω χωρίς προηγούμενη πληροφόρηση μας, αλλά και του συνόλου του Δ.Σ. Φυσικά, εδώ πρέπει να συμπεριληφθούν και αιτήματα, διαμαρτυρίες κτλ φορέων και πολιτών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα