Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. – Μιχαήλ Αεράκης

Πέρα από αυτά τα δυο ονόματα, Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης και Μιχαήλ Αεράκης, δε γνωρίζουμε κανένα άλλο πρόσωπο ή φορέα που σχετίζεται και συνεργάζεται μαζί τους.
Τα δύο αυτά ονόματα τα θεωρούσαμε ως σήμερα συνώνυμα. Το ένα εκφράζει το άλλο, μαζί υπάρχουν, λειτουργούν και μεγαλουργούν πολιτισμικά υπέρ της Κρήτης.
Δε διανοούμαστε το χωρισμό τους γιατί φοβούμαστε για τη μοίρα της ίδιας της ύπαρξης της ζωής και της λειτουργίας τους.
Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν και δεν καταπολεμούμε κανέναν. Θυμίζουμε μόνο ότι για τα δυο αυτά ονόματα Θέατρο και Αεράκης μίλησαν, αγωνίστηκαν και στήριξαν μεγάλα ονόματα της περιοχής μας, μεταξύ αυτών καταγράφουμε τον δρ Αλέξανδρο Παπαδερό, ως Γενικό Διευθυντή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου μακαριστό Μεγάλο Ειρηναίο, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, τον κ. Δημήτρη Κακαβελάκη, ποιητή και λογοτέχνη, μεγάλοι καλλιτέχνες της Κρήτης, Μαρκόπουλος, Μινωτής, Κατράκης και πολλοί άλλοι.
Καλούνται τα πρόσωπα και οι φορείς των Χανίων και της Κρήτης να βρεθούν άμεσα μπροστά στις ιστορικές των ευθύνες για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο Μιχάλης Αεράκης είναι δώρο του Θεού για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. και τον τόπο.
Δε γνωρίζουμε τα κίνητρα και τους στόχους εκείνων που σκέπτονται αρνητικά και πολεμούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, για τον οποίο σημειώνουμε ότι πρόκειται για διακεκριμένο ηθοποιό και καλλιτέχνη με ευδόκιμη και εποικοδομητική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου.
Όλους τους ενδιαφέρει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. με επικεφαλής τον Μιχάλη Αεράκη να συνεχίζει να αυξάνει και να προοδεύει ο θεατρικός πολιτισμός στον τόπο μας.
Περιμένουμε άμεσα τη δυναμική παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου Χανίων, του Πολυτεχνείου και άλλων επιστημονικών φορέων του τόπου, συνδικάτων, Επιμελητήριων, πολιτιστικών Συλλόγων και όποιους άλλους πονούν και αγαπούν τον τόπο και νοιάζονται για τον πολιτισμό μας.
Δε θέλουμε πολιτισμική φτώχεια σε μια πόλη και μια περιφέρεια μεγάλης πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσης και ζωής.
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου….
Μη χάσουμε το πολιτισμό μας και χάσουμε ταυτόχρονα την πνοή και τη ζωή της Κρήτης.
Με θερμές και πολλές ευχές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα