Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Δεύτερος ομογενής νεκρός στη Νέα Υόρκη από κορωνοϊό

Δύο θύματα εξαιτίας του κορωνοιού μετράει μέχρι στιγμής η Κρητική ομογένεια στη Ν. Υόρκη. Μια χοροσπερίδα των Κρητικών της Ν. Υόρκης στις αρχές Μαρτίου με μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων ήταν η αιτία – όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία – να νοσήσει αρκετός κόσμος, δύο εξ αυτών με μοιραία κατάληξη.
Ένας εξ’ αυτών ο 59χρονος Ανδρέας Κουτσουδάκης από τη Χρυσοπηγή Χανίων, ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία καθώς κάθε καλοκαίρι φρόντιζε να επιστρέφει στο γενέθλιο τόπο.
“Είχε φύγει σε ηλικία 14 ετών από τα Χανιά, το Μάρτιο του 1975. Πρώτα έφυγε η μητέρα του με τις δύο μεγάλες αδελφές του και στην δεύτερη φάση ο Ανδρέας με το πατέρα του και την τρίτη αδελφή” είπε στα “Χ.Ν.” συγγενικό πρόσωπο Α΄βαθμού του Ανδρέα Κουτσουδάκη.
Ο ομογενής διατηρούσε εστιατόριο στο Μανχάταν και είχε ένα παιδί που επίσης ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ. “Ο Ανδρέας είχε πάει σε Κρητική χοροσπερίδα του συλλόγου τους στις αρχές Μαρτίου. Εκεί φαίνεται ότι κόλλησε τον ιό, όπως και άλλα άτομα, γιατί ήταν πάρα πολλοί άνθρωποι μαζεμένοι ” λέει η συγγενής του 59χρονου, επισημαίνοντας πως παρά τις προσπάθειες δεν κρατήθηκε στη ζωή και έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, ενώ ασθενής είναι και η σύζυγος του που παραμένει απομονωμένη στο σπίτι της!
“Ο Ανδρέας έρχονταν κάθε χρόνο στα Χανιά γιατί είχε σπίτι στην περιοχή της Χρυσοπηγής. Ήταν άνθρωπος δοτικός, έξω καρδιά, που βοηθούσε πολύ κόσμο και ποτέ δεν γύριζε την πλάτη του σε κανένα ! Το ίδιο ήταν όλη η οικογένεια του” τονίζει η συγγενής του.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα έφυγε από τη ζωή άλλος ένας Κρητικός ομογενής της Ν. Υόρκης, του οποίου η σύζυγος έχει καταγωγή από τα Χανιά.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα