Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Δεύτερη ανάγνωση: Οπαδικής βίας συνέχεια…

ΕΙΝΑΙ η δεύτερη οπαδική βία (μετά τη δολοφονία εν ψυχρώ του Άλκη Καμπανού) που συγκλονίζει το πανελλήνιο και όχι μόνο.

ΑΝΕΚΑΘΕΝ η οπαδική βία είναι τυφλή και τα θύματά της συνήθως είναι άτομα αμέτοχα ή “άλλα” από τον αρχικό της στόχο.

ΔΕΝ είναι όμως δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να μη γνωρίζει τι θα συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Η κάθοδος των Κροατών ήταν ήδη αναμενόμενη και θα έπρεπε να είχαν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα αποτροπής και της ελάχιστης βίας: Η UEFA είχε προειδοποιήσει και η Europol είχε στείλει σήμα στην Ελλάδα για τα τεκταινόμενα. Επίσης, δεν γίνεται να μη γνώριζε η Αστυνομία τις διασυνδέσεις των Κροατών οπαδών στην Αθήνα. Και όμως όλα αυτά αγνοήθηκαν ή δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ένα παράλογο στην εποχή μας που εκπλήσσει για τη βιαιότητά του είναι η οπαδική βία που, όπου βρει ευκαιρία, αφήνει θύματα ή αναπήρους. Και κυρίως νεαρά παιδιά. Είναι μια από τις σύγχρονες ντροπές των κρατών που δεν μπορούν -ή δεν θέλουν- να πατάξουν μια βία με “εκ προμελέτης” θανάτους, για γνωστούς και “άγνωστους” λόγους.

ΑΛΛΑ, αν ένα υποτίθεται ευνομούμενο και σοβαρό κράτος δεν μπορεί να προσφέρει το στοιχειωδέστερο αγαθό, την ασφάλεια, στους πολίτες του, τότε δεν είναι κράτος αλλά “μπάχαλο”. Και δεν νομίζουμε πως μια οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση θα ήθελε να θεωρείται μπάχαλο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα