Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Ο τούρκικος παροξυσμός

minoan lines

Ι.-ΟΙ τελευταίες χυδαίες δηλώσεις, μάλιστα από του βήματος του ΟΗΕ, πάντα προκλητικές και ψευδείς του Τούρκου προέδρου, εναντίον της Ελλάδας, δηλώνουν, αν μη τι άλλο, σε ποια δεινή θέση βρίσκεται ο Ερντογάν του οποίου η δημοτικότητα (σύμφωνα και με το διάσημο συγγραφέα Ορχάν Παμουκ), βρίσκεται “σε ελεύθερη πτώση”.

ΑΠΟ το βήμα του ΟΗΕ, με απύθμενο θράσος κατηγόρησε την Ελλάδα, κάνοντας το «άσπρο μαύρο», ότι «έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων»! Η προσπάθειά του αυτή, έρχεται ευθύς αμέσως μετά τις αλλεπάλληλες θέσεις υπέρ της Ελλάδας από Ε.Ε και ΗΠΑ, σχετικά με τη στάση του Ερντογάν στο ρωσοουκρανικό πόλεμο, τις (μη) κυρώσεις κατά τις Ρωσίας, την αγορά των S-400, τις ημερήσιες εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο κ.λπ. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν πλέον τον εκνευρισμό τους για τη στήριξη που παρέχουν ορισμένες χώρες φανερά υπέρ της Ελλάδας (ΗΠΑ, Γαλλία, Ε.Ε.).

ΙΙ.-ΜΠΟΡΕΙ η διαστρέβλωση της πραγματικότητας να έχει γίνει “διπλωματική” τέχνη των Τούρκων, όμως σοβαροί σχολιαστές σε παγκόσμιο επίπεδο αρχίζουν να την απορρίπτουν. Μπορεί το υβρεολόγιο των Τούρκων εναντίον μας, να εξάπτει τον εθνικισμό του “μέσου” Τούρκου πολίτη (ώστε να λησμονεί την άθλια οικονομική του κατάσταση), μπορεί η διαστρέβλωση των ιστορικών προ εκατονταετίας γεγονότων (Μικρασιατική Καταστροφή, Σμύρνη, ανταλλαγή πληθυσμών) να ικανοποιεί όλα τα κόμματα… Δεν μπορεί όμως, ο Ερντογάν, να ερμηνεύει κατά το δοκούν τη Συνθήκη της Λωζάννης που υπέγραψε ο Κεμάλ πασάς (Αττατούρκ) με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και πολλά άλλα έθνη… Δεν διαθέτει το ανάστημα να αμφισβητήσει “με άλλα μέσα” μια διεθνή πασίγνωστη Συνθήκη, διότι ξέρει πολύ καλά το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειάς του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα