Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δευτέρη Ανάγνωση: Μεγαλοβδομαδιάτικα και προεκλογικά

Ι.-ΜΕΓΑΛΗ Εβδομάδα και προεκλογική περίοδος δεν είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα. Εκείνο όμως, που είναι συνηθισμένο είναι η συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας και των αγκομαχούντων μικρότερων, άσχετα με γιορτές, καλοκαίρια ή φθινόπωρα.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ παρακολουθούμε επίκαιρους φαρισαϊσμούς, λαοπλάνους πολιτικάντηδες, μυστικούς δείπνους, καταγγελτικούς λόγους με καταδίκες εκ των προτέρων, λίστες με υποψηφίους, αυτοαθωώσεις, υποσχέσεις για μια “μέλλουσα βασιλεία” στην οποία τα πάντα θα είναι για τους πάντες παραδείσια!

ΙΙ.-ΕΤΣΙ, “Στις 21 του Μάη -λέει ο κ. Τσίπρας απ’ την Κόρινθο (5/4)- ψηφίζουμε για τη ζωή μας· γυρίζουμε την πλάτη στο άδικο, ξαναφέρνουμε στον τόπο τη δικαιοσύνη!”, λησμονώντας πολύ γρήγορα ό,τι “δίκαιο” έπραξε ο ίδιος στη διάρκεια της θητείας του.
Από την Ήπειρο πάλι, ο κ. Μητσοτάκης (6/4), δηλώνει: “…Εδώ χτυπάει, θα έλεγα, η καρδιά της παραγωγικής (!) Ελλάδας και χαιρόμαστε πραγματικά όταν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αισθάνονται ασφαλείς να επενδύουν κ.λπ.” Μα πόσο “ασφαλής” να αισθάνεται κανείς με μια τέτοια τρομακτική αύξηση των πάντων;
Όσο για τον κ. Ανδρουλάκη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), μας υποδεικνύει (6/4, ΑΝΤ1) πως “για να σταθεί η χώρα όρθια, πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας”. Κάτι που ακούμε μεν, αλλά βλέπουμε την ανεργία στους νέους να παραμένει σταθερά σε υψηλά ποσοστά.

ΩΡΑΙΟΛΟΓΙΕΣ και αυτονόητα, λοιπόν, που δυστυχώς μόλις βγούν τα εκλογικά αποτελέσματα κι “ο κάθε κατεργάρης” κάτσει στον βουλευτικό ή υπουργικό θώκο του, λησμονιούνται όλα… Αλλά έτσι ήταν και παραμένουν οι εκλογές στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”: να ψηφίζουμε ανάμεσα στους πολιτικάντηδες -όσο μπορούμε κι όταν υπάρχουν- και κάποιους σωστούς πολιτικούς που θα δουλέψουν πράγματι για να πάει η χώρα μπροστά.

ΙΙΙ.-ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι τα ίδια τα κόμματα με τις συμπεριφορές τους απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα (Μάτι, Τέμπη κ.λπ.) οδηγούν μια μεγάλη μερίδα νέων ψηφοφόρων στην απαξίωση της πολιτικής. Κι αυτό δυστυχώς (η αποχή ή η λευκή ψήφος) παγιώνεται μάλλον επικίνδυνα, ως συνήθεια! Να ζεις δηλαδή, πρωτοφανή γεγονότα και καταστάσεις γύρω σου και να μην αντιδράς πιά. Ήδη και οι “νέοι” καιροί (φωτό, 1) παρουσιάζουν μια αλλαγή που δυστυχώς γίνεται συνήθεια, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις ή κλιματικές διορθώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα