Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Δέσμη εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του BAUHAUS

Δέσμη εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του BAUHAUS  θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 16 Μαϊου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και περιλαμβάνει ημερίδα με ομιλίες αρχιτεκτόνων και ακαδημαϊκών, διαλέξεις, παρουσιάσεις ερευνών σχετικών με το Bauhaus, προβολές ταινιών, έκθεση και εργαστήρια για παιδιά.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Μαίου στις 5 μ.μ. με εργαστήριο για παιδιά, την Τρίτη 14 του μηνός θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση με θέμα: “Γιατί το Bauhaus σήμερα; Τέχνη και καθημερινότητα”. Την Τετάρτη 15 Μαίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ταινίας στις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ. παρουσίαση ερευνών ενώ την Πέμπτη 16 Μαίου στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. εσπερίδα με κεντρική ομιλία από τη Dr Regina Bittner, Διευθύντρια του Διεθνούς Προγράμματος της Σχολής του Bauhaus στο Dessau και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Bauhaus – Dessau.
Επίσης στις 7.20 μ.μ. θα γίνουν εγκαίνια έκθεσης.
Η δέσμη εκδηλώσεων με τίτλο «Γιατί το BAUHAUS σήμερα;» αποτελεί συνδιοργάνωση της Σχολής Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του
Goethe-Zentrum Chania με την υποστήριξη του Goethe Institut Athen και της  Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με επιστημονική και οργανωτική επιμέλεια της Αμαλίας Κωτσάκη, αναπληρώτριας καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Ο χαρακτήρας των εκδηλώσεων είναι διεθνής και εντάσσονται στον ευρύτερο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «100 Jahre BAUHAUS» www.bauhaus100.com    που συντονίζει η Αρχιτεκτονική Σχολή του BAUHAUS στο Dessau.
Το BAUHAUS   είναι το αρχιτεκτονικό κίνημα εκείνο που κατ’ εξοχήν έχει καθορίσει την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής του 20ου  αιώνα και μέχρι της μέρες μας ως μέρος αυτού που ονομάζουμε «μοντέρνο κίνημα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Καλησπέρα.
    Σχετικα με το πρόγραμμα της Δευτέρας που απευθύνεται σε παιδιά θα πρέπει να δηλώσουμε συμμετοχή σε κάποιο από τα workshops ή είναι ελεύθερη η συμμετοχή και στα εργαστήρια;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα