Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Δεν είναι μόνο το κόψιμο λύση

Αντιδράσεις δημιουργούν οι σκέψεις του Δήμου για κόψιμο δέντρων στον Δημοτικό Κήπο!
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε φυτοπαθολογικός έλεγχος στα δέντρα και τα φυτά του Δημοτικού Κήπου από τον καθηγητή Πάνο Τσόπελα στο πλαίσιο μελέτης για την υγεία των δέντρων. Όπως ανέφερε ο κ. Τσόπελας, «υπάρχουν δέντρα που πρέπει να κλαδευτούν και να κοπούν για λόγους ασφαλείας».
Την ίδια ώρα, ωστόσο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που τίθενται ζητήματα ασφάλειας οι Υπηρεσίες Πρασίνου είτε τοποθετούν προστατευτικό δίχτυ κάτω από αυτά είτε οι υπάλληλοι συλλέγουν ή κλαδεύουν τους καρπούς για να μην κόψουν τα δέντρα.
Είναι τόσο δύσκολο δηλαδή να υιοθετηθούν ανάλογες πρακτικές από την τοπική υπηρεσία Πρασίνου αντί να σκέφτεται… κορμοτομές, στον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της πόλης;

 

Στο 1ο επεισόδιο, συζητάμε μεσοβδόμαδα για τις εξελίξεις στον πολύπαθο Λόφο Καστέλι, τους λουκετο-λάγνους και τους λουκετο-μάχους των Χανίων και την… βολική ανακατάληψη του κτηρίου της Μεραρχίας.

1 Comment

  1. Η κοπή δέντρων στον Δημοτικό Κήπο στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης είναι καθαρά εγκληματική! Όποιος υιοθετεί τέτοιες πρακτικές καλύτερα να σκίσει τα πτυχία του. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!! Δηλαδή θέλουν τα Χανιά να μείνει μια τσιμεντούπολη χωρίς πράσινο και έχουν την απαίτηση να έχουν και τουρισμό! Απορώ πραγματικά πόσο ασυνείδητοι κάποιοι άνθρωποι είναι. Να τα βράσω τα πτυχία σας κ.. Τσοπέλα όταν καταστρέφετε τα αιωνόβια δέντρα αυτά. Μετά μην απορείτε γιατί το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο θα είναι πάντα μπροστά την ίδια στιγμή που τα Χανιά θα μετατρέπονται σε Σαχάρα…χωρίς δέντρα πουθενά. Αίσχος και ντροπή δεν θα περάσει έτσι αυτό

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα