Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Δεκατέσσερα χρόνια υπομονή για τη Λιμνοδεξαμενή

Η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το έργο της λιμνοδεξαμενής του Έλους αναρτήθηκε χθες στη “Διαύγεια” του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με υπογραφή του γενικού διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Κ. Δημόπουλου.
Ως αιτιολογία για την τροποποίηση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «προκειμένου να συμπεριληφθούν τα έργα κατασκευής της σήραγγας προσαγωγής και απαγωγής και των συνοδών του έργων, του δικτύου άρδευσης, καθώς και των έργων βελτίωσης της υφιστάμενης αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας».
Στην απόφαση δεν αναφέρεται το επιπλέον κόστος -αν υπάρχει αυτής της τροποποίησης- ούτε επίσης οι λόγοι για τους οποίους δεν συμπεριλήφθηκε στις κυριολεκτικά δεκάδες συμπληρωματικές αποφάσεις εγκρίσεις πιστώσεων, παράτασης των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης του έργου που ανατέθηκε πρώτη φορά το 2007(!), εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης, απεντάχθηκε, ξαναεντάχθηκε, δόθηκε από το ίδιο Υπουργείο ως ημερομηνία έναρξης των εργασιών η 2-4-2012 και ως ημερομηνία ολοκλήρωσής του η 2-10-2013 και εν έτει 2021 η λιμνοδεξαμενή παραμένει ανολοκλήρωτη και απαιτεί συν τοις άλλοις νέα συμπληρωματικά έργα! Επ’ αυτών έχουν απαντήσεις τα αρμόδια Υπουργεία;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες