Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Δεδομένα και ζητούμενα

Ενας κορωνοϊός ήρθε να μας διδάξει πολλά, μα πάνω από όλα, ότι πολλά τα οποία στη ζωή θεωρούμε δεδομένα, από τη μια στιγμή στην άλλη, εύκολα γίνονται ζητούμενα.

Μέσα στην πρωτόγνωρη τούτη υγειονομική – οικονομική – κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε, με την παράταση του lockdown να είναι πλέον ορατή, θα υποδεχτούμε σε λίγες ώρες τον Δεκέμβριο. Έναν κατ’ εξοχήν γιορτινό μήνα. Όχι μόνο λόγω των Χριστουγέννων, αλλά και για τις άλλες γιορτές που “φέρνει” μαζί του: Τον Άγιο Νικόλαο, την Αγία Βαρβάρα, τον Άγιο Σπυρίδωνα κ.ά.

Φέτος, όλα θα είναι διαφορετικά, μακριά από την “κανονικότητα”, όπως μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε και τη ζούσαμε.

Αναζητώντας, έτσι, ένα “αποκούμπι” για όλα αυτά, προσπαθούμε να “πάρουμε ελπίδα” από τη λάμψη και το φως που ένας χριστουγεννιάτικος στολισμός προσδίδει. Γι’ αυτό άλλωστε, πολλά μπαλκόνια στολίστηκαν με λαμπιόνια νωρίτερα από άλλες χρονιές, χριστουγεννιάτικα δέντρα “βγήκαν” από τα πατάρια ακόμα και ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, βιτρίνες ακόμα και κλειστών καταστημάτων στολίστηκαν γιορτινές, περιμένοντας το… σινιάλο για το άνοιγμα. Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων, ας αισιοδοξούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες