Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Δακοκτονία: Τέλος κακό, όλα κακά!

Η δακοκτονία φέτος ξεκίνησε καλά. Προσλήφθηκαν έγκαιρα οι τομεάρχες, τοποθετήθηκαν έγκαιρα οι παγίδες και σύμφωνα με τους αρμόδιους υπήρχαν και τα φάρμακα. Μέχρι και το 3ο δολωματικό ψεκασμό (τέλος Αυγούστου) πήγαμε καλά τουλάχιστο στη Κίσαμο.
Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, από τους ποιος κρίσιμους μήνες. Φέτος οι θερμοκρασίες και η σχετική υγρασία είναι ιδανικές για το δάκο. Το 2ο 15ήμερο ο δακοπληθυσμός είναι σε έκρηξη, όπως δείχνουν οι συλλήψεις στις παγίδες. Ο 4ος δολωματικός ψεκασμός, ο πιο κρίσιμος για τη προστασία της παραγωγής, δεν έγινε ακόμα λόγω έλλειψης φαρμάκων! Τι έχεις Γιάννη, ότ’ είχα πάντα.
Οι όποιες δικαιολογίες για τις ευθύνες της καθυστέρησης αλλά και οι εκτιμήσεις ότι δεν θα έχει σοβαρή επίπτωση στην προσβολή από το δάκο δεν αλλάζουν δυστυχώς το αποτέλεσμα, αφού ο δάκος δεν λαμβάνει υπόψη του τη γραφειοκρατία.
Οι παραγωγοί ανησυχούν για την παραγωγή και δικαιολογημένα.
Και άρχισαν… τα “όργανα”. Ψεκασμοί κάλυψης χωρίς έλεγχο από τους παραγωγούς, πολλοί δυστυχώς με τουρμπίνες. Την εποχή που ζητούμενο είναι η ποιότητα, για να ξαναβρεί το ελαιόλαδο τον δρόμο του. Ολοι μιλούν για την ποιότητα, αλλά κανείς δυστυχώς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.
Και πάλι θα την πληρώσουν οι παραγωγοί και η εθνική οικονομία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα