Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Δακοκτονία, κάθε χρόνο και χειρότερα!

» Η καταπολέμηση του δάκου είναι μια διαδικασία που, αν δεν γίνει στο κατάλληλο χρόνο, οι επιπτώσεις στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα του κυριότερου για τον Νομό μας προϊόντος, του ελαιολάδου, είναι σημαντικές και η οικονομική ζημιά ανυπολόγιστη. Αυτό φαίνεται δεν το κατάλαβαν ακόμα ούτε οι αναθέτοντες φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια), αλλά ούτε οι φορείς εκτέλεσης (συνεταιρισμοί, δημοτικές επιχειρήσεις,  κ.λπ.).
Οταν σε άλλες ελαιοκομικές περιοχές (Μεσσηνία, Λέσβος, κλπ) οι δακοπαγίδες έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Ιουνίου και είναι σε άμεση ετοιμότητα για τον 1ο δολωματικό ψεκασμό, εμείς ζητούμε 300.000 € για να… υποβάλουμε προσφορές για την εφαρμογή των ψεκασμών! Ρισκάρουμε τουλάχιστον 50.000.000 € (25.000 τόνοι Χ 2,5 €/kg) για 300.000 €, που πιθανόν δεν υπάρχουν και που μπορεί να μη χρειασθούν, αλλά και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος (άρχισαν ήδη οι καλύψεις) και την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Δήμου Αποκόρωνα, να χρηματοδοτήσει, αν χρειασθεί, την εφαρμογή της δακοκτονίας για να σωθεί η παραγωγή, αν τελικά μπορέσει να την υλοποιήσει, έπρεπε να έχουν υιοθετηθεί έγκαιρα από όλους τους ‘αγροτικούς’ Δήμους, ιδιαίτερα όταν οι φορείς εκτέλεσης είναι κοινωφελείς επιχειρήσεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα τις επιπλέον πιστώσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα