Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Χρονιά με διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Οι διακρίσεις σε πανελλήνιους, αλλά και διεθνείς, διαγωνισμούς για το Μουσικό Σχολείο Χανίων οφείλονται πάνω απ’ όλα στην αγάπη των παιδιών για τη μουσική, αλλά και στην άρτια εκπαίδευση που λαμβάνουν από τους μουσικούς εκπαιδευτικούς του σχολείου. Σημαντική είναι εξάλλου η στήριξη που παρέχουν ο Σύλλογος Γονέων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ζητήματα υλικοτεχνικής και οικονομικής ενίσχυσης.


Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης συναυλίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων το βράδυ της Τρίτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, όπου ακόμη τονίστηκε ότι η αναγνώριση των προσπαθειών και οι επιτυχίες του Μουσικού Σχολείου Χανίων τους δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών που θα λάβει χώρα στην πόλη Ασίζη της Ιταλίας από τις 19 μέχρι 23 Απριλίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου οι μαθητές έδειξαν το υψηλό τους καλλιτεχνικό επίπεδο, μέσα από μια πανδαισία ήχων, οργάνων, ερμηνειών, παραδοσιακών τραγουδιών, αλλά και χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Χανίων Μαρία Παπουτσάκη, μιλώντας στα “Χ.Ν.”, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της σχολικής χρονιάς 2015-2016 τονίζοντας ότι «το Σχολείο μας είχε μεγάλες επιτυχίες. Μία από αυτές ήταν η κατάκτηση της υψηλότερης θέσης στη διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα καθώς και της 1ης θέσης στον διαγωνισμό Chain Reaction, που έδωσε τη δυνατότητα στο Σχολείο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή συνάντηση για τις φυσικές επιστήμες στη Βουλγαρία.
Το Σχολείο συμμετείχε ακόμα και στο 5ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών και Καθηγητών για τις Φυσικές Επιστήμες καθώς διακρίθηκε και στο πρόγραμμα Euroscola».
Σημαντικές επίσης στιγμές του Σχολείου για τη χρονιά που φεύγει, ήταν όπως υπογράμμισε η κα Παπουτσάκη «η καθιερωμένη συνάντηση Μουσικών Σχολείων Κρήτης, ενώ τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους σε δύο συναυλίες τη θερινή περίοδο, μία στο Βενιζέλειο Ωδείο και μία στο τέλος του έτους, στον Δημοτικό Κήπο, παίζοντας για πρώτη φορά με δική τους μικροφωνική, η οποία αγοράστηκε από τον Σύλλογο Γονέων, με δαπάνη που καλύφθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης ως δωρεά, μετά από αίτημα του Συλλόγου».
Σημαντική επίσης ήταν η σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στη μεγάλη εκδήλωση που έγινε στη Ρόκα Κισάμου, που, όπως υπογράμμισε η κα Παπουτσάκη «η σύμπραξη αυτή έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες».
Η κα Παπουτσάκη δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Γονέων για την έντονη δράση του και τη διαρκή παρουσία του στις εκδηλώσεις και τις ανάγκες του Σχολείου, ενώ ευχαρίστησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που στέκεται πάντα δίπλα στο Μουσικό Σχολείο Χανίων, αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις».
Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες