Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο

Με κατάμεστη την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τις χορωδίες της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων “Aγιος Πολύκαρπος”, της Ενορίας του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Αλικιανού “Aγιος Γεώργιος Διβόλης” και του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Χαλέπας. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και τ. εκφωνήτρια Ραδιοφωνικού Σταθμού ΕΡΤ κα Καίτη Αλέξη. 

O πρωτοπρεσβύτερος της Ενορίας Αλικιανού Εμμανουήλ Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η χορωδία Ενηλίκων της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Αλικιανού ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και αποτελείται από 40 περίπου χορωδούς, άνδρες και
Την ευθύνη λειτουργίας της χορωδίας ενηλίκων έχουν η καταξιωμένη μουσικός κα Λίντα Μανουσάκη, η οποία διδάσκει μουσική και συνοδεύει με το πιάνο της, αλλά και ο Λευτέρης Χατζηδάκης που είναι εκπαιδευτικός και μουσικός.
Για την χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Χαλέπας ο διευθύνων κ. Γιάννης Περάκης ανέφερε πως επανιδρύθηκε το 2011, τονίζοντας πως «πάντα η Χαλέπα  και το Μεϊντάνι έβγαζε καλούς χορωδούς». «Ασχολούμαστε με το Ελληνικό τραγούδι, ελαφρά-έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο, εναρμονισμένο πάντα στην πολυφωνική εκδοχή του και συνοδεύεται από πολυμελή επαγγελματική ορχήστρα» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της Αδελφότητας η πρόεδρος κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη σημείωσε ότι «οι Μικρασιάτες πάντοτε στις γιορτές είχαν τις πόρτες τους ανοιχτές με τα σπίτια τους πεντακάθαρα και στολισμένα. Η χορωδία μας ιδρύθηκε το 1983 ξεκινώντας δειλά, δειλά με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου  πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Μπλαζάκη στην Μικρασιάτικη συνοικία της Σπλάντζιας, συνεχίσαμε με τον π. Βασίλειο Κιάσο και πλέον εδραιώθηκε με την καταξιωμένη δασκάλα μας μουσικό  κα Γεωργία Ρακοπούλου – Παπαφράγκου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα