Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Χριστούγεννα χωρίς επισκέπτες φέτος στα Χανιά

» Μειωμένες οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα

Υποτονική σε σχέση με άλλες χρονιές τα Χριστούγεννα ήταν φέτος η τουριστική κίνηση και οι διαμονές σε καταλύματα στα Χανιά.
Στο Ν. Χανίων έφτασαν την εβδομάδα που πέρασε, ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς περίπου 11.000 επισκέπτες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων Γιάννη Κουκουράκη λόγω της πανδημίας, οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα ήταν πολύ μειωμένες σε σχέση με άλλα χρόνια.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η τουριστική κίνηση στα ενοικιαζόμενα καταλύματα αυτή την περίοδο ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, εκφράζοντας την προσδοκία ότι ίσως τα πράγματα βελτιωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.
Πιθανόν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας όσοι επιλέγουν να μετακινηθούν για τις γιορτές στην Κρήτη να φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων ή να καταφεύγουν σε φθηνές λύσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb.
Πάντως ο κ. Κουκουράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον στολισμό της παλιάς πόλης, κάνοντας λόγο για μια θετική πρωτοβουλία.

Στο λιμάνι της Σούδας

 

Εν τω μεταξύ περίπου 4.000 άτομα έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας ενώ 6.000 άτομα αναχώρησαν προς Πειραιά, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και προχθές Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων:
• τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 902 άτομα και 160 οχήματα Ι.Χ- Δίκυκλα επιβιβάστηκαν στο λιμάνι Σούδας ενώ 1.351 άτομα και 362 ΙΧ- ΔΚ αναχώρησαν προς Πειραιά.
• τη Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 657 άτομα και 160 οχήματα Ι.Χ- Δίκυκλα επιβιβάστηκαν στο λιμάνι Σούδας ενώ 1.264 άτομα και 269 οχήματα ΙΧ- ΔΚ αναχώρησαν προς Πειραιά.
• τη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 752 άτομα και 150 οχήματα Ι.Χ- Δίκυκλα επιβιβάστηκαν στο λιμάνι Σούδας ενώ 2.067 άτομα και 456 οχήματα ΙΧ- ΔΚ αναχώρησαν προς Πειραιά.
• την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 1.733 άτομα και 447 οχήματα Ι.Χ- Δίκυκλα επιβιβάστηκαν στο λιμάνι Σούδας ενώ 1.408 άτομα και 393 οχήματα ΙΧ- ΔΚ αναχώρησαν προς Πειραιά.

Στο αεροδρόμιο Χανίων

Εν τω μεταξύ περίπου 6.853 άτομα μέσω 70 πτήσεων έφτασαν στο αεροδρόμιο Χανίων “Δασκαλογιάννης” από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και προχθές Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από την Fraport:
• τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο Χανίων έφτασαν 1.590 άτομα μέσω 18 πτήσεων εσωτερικού.
• τη Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο έφτασαν 1.374 άτομα μέσω 16 πτήσεων εσωτερικού.
Την ίδια ημέρα αφίχθησαν 301 άτομα μέσω 2 πτήσεων εξωτερικού.
• τη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο έφτασαν 1.464 άτομα μέσω 16 πτήσεων εσωτερικού.
• την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο αφίχθησαν 2.124 άτομα μέσω 18 πτήσεων εσωτερικού.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς υπάρχει πληρότητα σχεδόν 100 0/0 γιατί οι Έλληνες δεν πήγαν εξωτερικό λόγω κοβιντ κι εδώ τίποτα. Αν δεν αλλάξουν μυαλά και να ηγηθούν νέα σπουδασμενα άτομα σε λίγο ούτε το καλοκαίρι δεν θα έρχονται Έλληνες. Όποιος τώρα ελπίζει ότι σε 7 ημέρες θα αλλάξουν όλα και θα έρθει κόσμος μαύρα μεσάνυχτα έχει. Ας κάνουν αυτοί που κλέγονται την αυτοκριτική τους και να δεν μπορούν παραιτούνται

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα