Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

«Χριστός Ανέστη» και κορωνοϊός

«Λένε του Κόρωνα ο Ιός, πεθαίνει με τη ζέστη,
εύχομαι να εξαφανιστεί με το Χριστός Ανέστη»

Yποδεχτήκαμε, με εορταστικές εκδηλώσεις το 2020, με την ευχή να είναι ευοίωνο και δημιουργικό και ελπιδοφόρο για όλους μας. Αλλά αλίμονο «Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε Θεός κελεύει». Έφτασε και στην Ελλάδα ο αόρατος εχθρός, με το όνομα «Κορωνοϊός». Πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα που απειλεί το σύνολο του πληθυσμού του πλανήτη Γη. Είχαμε ακούσει για την γρίπη του 1918 «δε σ’ απαρνιέμαι εγώ ποτέ, εκτός αν’ ε γυρίσει, η γρίπη του ’18, και μας εξεχωρίσει», λέγαμε οι ερωτευμένοι. Υπήρξαν και άλλες πανδημίες στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο. Είναι γνωστές και δεν θα αναφερθώ. Ο ιός της πανδημίας του Κορωνοϊού, του Ουχάν της Κίνας, το 2020 είναι παγκόσμιος και πολύ απειλητικός, είναι αόρατος και δεν ξέρεις πού, πότε και πώς θα σε συναντήσει.
Από τα καρναβάλια μέχρι το Πάσχα είχαμε μια δύσκολη πορεία. Ζήσαμε με το σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ». Ζήσαμε όλοι με στερήσεις και θυσίες, με αισιοδοξία, υπομονή και ελπίδα. Γιορτάσαμε εθνικές και θρησκευτικές γιορτές, χωρίς χαιρετισμούς, χωρίς δοξολογίες και παρελάσεις, χωρίς «Αυγικά» την Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς εγκώμια (επιτάφιο θρήνο), χωρίς το Άγιο φως της Ανάστασης. Τα ζήσαμε όλα «κεκλεισμένων των εκκλησιών», από την τηλεόραση. Ποτέ πια! Εύχομαι το μήνυμα «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» να φθάσει απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη Γη και να απαλλαγούμε το συντομότερο από αυτόν τον αόρατο εχθρό, που απειλεί την αφαίρεση της ζωής από τον άνθρωπο.
Τα Χανιά, όπως όλες οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας παρουσιάζουν μια εικόνα ερήμωσης. Δρόμοι άδειοι, καταστήματα κλειστά, μποτιλιάρισμα πουθενά. Ησυχία παντού. Ατμόσφαιρα πεντακάθαρη. Πρωτόγνωρες εικόνες. Γιατί; Ένας είναι ο φόβος, αλλά πιάνει όλους τους ανθρώπους. Όσοι (ανόητοι) δε φοβούνται τον Κορωνοϊό, φοβούνται το πρόστιμο. Ποιος άλλος θα μπορούσε να μας κάνει να αναθεωρήσουμε την πορεία και τις θέσεις μας και να τηρούμε τους Νόμους της Πολιτείας; Ο φόβος του ιού, του Κορωνοϊού.
«Ήρθε ο Κορωνοϊός να μας υπενθυμίσει πολύ μικρός ο άνθρωπος απέναντι στη φύση»
την οποία ο άνθρωπος με την απληστία του και την συμπεριφορά του δεν σέβεται και καταστρέφει. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης, τώρα και δεκάδες χρόνια. Υπήρξαν από την αρχαιότητα πανδημίες, τοπικές και γενικές. Υπήρξαν δυο Παγκόσμιοι πόλεμοι. Διερωτόμαστε πώς θα είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Οικονομικός; Θρησκευτικός; Και τα δύο μαζί; Ή μήνυμα της φύσης για επανεκτίμηση της φύσης, η οποία μας χαρίζει τη ζωή;
Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του και με την βοήθεια της επιστήμης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.) και την αλλαγή της δικής μας νοοτροπίας, θα ξαναβρούμε τον σωστό βηματισμό μας. Κύριο μέλημα πρέπει να είναι η Υγεία και η Παιδεία του ανθρώπου, ώστε «ως χάριεν άνθρωπος, όταν άνθρωπος ει». Ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και όσα βιώσαμε με τον Κορωνοϊό θα είναι παρελθόν, θα μείνει μια κακή ανάμνηση του παρελθόντος.
Γιατί, «τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών»
Αισιοδοξία, υπομονή, πίστη και ελπίδα και ο Θεός είναι μαζί μας.
«Τι και αν είναι συννεφιά και σκοτεινιά μεγάλη
Θα την ε βρει την εμπασιά ο Ήλιος να προβάλει»
Επιστροφή στη φύση με σεβασμό και ΑΓΑΠΗ

Καλό Καλοκαίρι
Χωρίς Κορωνοϊό
ΑΜΗΝ
Καμαρωχαίρομαι σας,
Χριστός Ανέστη

Σημείωση: Τα δίστιχα είναι μερικά από τα μηνύματα που πήρα στο F/B από εκατοντάδες φίλους και φίλες μου. Τους ευχαριστώ όλους και όλες γιατί πράγματι ζήσαμε μαζί το διάστημα αυτό μια αγνή, καλή και αγαπητική φιλία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα