Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Η χορτοφαγία κάνει καλό στην υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα

Ωφελούν το περιβάλλον αλλά και την υγεία οι χορτοφαγικές δίαιτες και παράλληλα αυξάνουν τη μακροζωία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα ερευνητών της Δημόσιας Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου Loma Linda, οι οποίοι θέλησαν αφενός να εξετάσουν το πόσο συμβάλλουν τα διάφορα συστήματα διατροφής στην υπερθέρμανση του πλανήτη και αφετέρου να αξιολογήσουν τον συσχετισμό μεταξύ διατροφής και θνησιμότητας.

Οπως μεταδίδει ο ιστότοπος vita.gr, τα ευρήματα της μελέτης, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Χορτοφαγική Διατροφή, δημοσιεύονται στο περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition».

Η μελέτη τους επικεντρώθηκε στις διατροφικές συνήθειες 96.000 χορτοφάγων, ημι-χορτοφάγων και μη χορτοφάγων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό θνησιμότητας για τους μη χορτοφάγους ήταν σχεδόν 20% υψηλότερο από το αντίστοιχο των χορτοφάγων και των ημι-χορτοφάγων. Παράλληλα, βρέθηκε ότι τόσο η αυστηρή χορτοφαγική διατροφή όσο και η πιο ελαστικής μορφής χορτοφαγική δίαιτα βοηθούν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Το μήνυμα είναι ότι ακόμη και οι σχετικά μικρές μειώσεις στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων είναι δυνατό να επιφέρουν οφέλη τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία», δήλωσε ο Sam Soret, Ph.D., MPH, Αναπληρωτής Κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Loma Linda και συνεργάτης-συγγραφέας της μελέτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα