Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Χωρίς Κανονισμό Λειτουργίας το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Eν αναμονή συγκρότησης Κανονισμού λειτουργίας βρίσκεται ακόμη το “Θέατρο Μ. Θεοδωράκης” καθώς παρά τις επίσημες τελετές που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, το κτίριο δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί.

Τα “Χ.ν.” έθεσαν το θέμα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χανίων και Πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ Γιάννη Γιαννακάκη σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που χρησιμοποιείται ο Χώρος Πολλαπλών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης». Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννακάκης, το “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης” « έχει σχεδιαστεί για να παρέχει συνεδριακές υπηρεσίες και να φιλοξενεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Παρά τις επίσημες τελετές που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, το κτίριο δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί και υπολείπονται σειρά παρεμβάσεων και εγκαταστάσεων για να μπορεί να επιτελέσει πλήρως τον ρόλο του.
Μεταξύ αυτών είναι η ηχητική εγκατάσταση, τα συστήματα προβολής εικόνας, τα έπιπλα, η διαμόρφωση κυλικείου- βεστιαρίου-ταμείου, η αποκατάσταση της πρόσβασης στα γραφεία του πρώτου ορόφου και σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις στα παρασκήνια και τον χώρο της σκηνής». Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Χανίων και Πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ « ο εξειδικευμένος κανονισμός λειτουργίας του χώρου θα διαμορφωθεί παράλληλα με τις τεχνικές αυτές παρεμβάσεις και θα προκύψει έπειτα από διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων.  Μέχρι τότε ο χώρος διατίθεται για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις πολιτισμού με ευθύνη της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) εφαρμόζοντας τον γενικό Κανονισμό λειτουργίας των χώρων πολιτισμού που αυτή διαχειρίζεται, όπως ψηφίστηκε από το ΔΣ της και έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη: «Για χρήσεις του χώρου που δεν έχουν καλλιτεχνικό/πολιτιστικό χαρακτήρα ή δεν προβλέπονται στον παραπάνω Κανονισμό, ζητείται η έκδοση σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο». Παράλληλα ο ίδιος σημειώνει ότι τις ανάγκες καθημερινής διαχείρισης του χώρου (τεχνική υποστήριξη, καθαριότητα, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, μικρές παρεμβάσεις κ.α.) τις καλύπτει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, όπως και στο γειτονικό Μεγάλο Αρσενάλι, καθώς οι χώροι αυτοί έχουν συναφείς χρήσεις και συχνά αλληλοσυμπληρώνονται (όπως για παράδειγμα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βιβλίου).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα