Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Χιλιάδες προσφυγές από Χανιώτες δανειολήπτες

Τα Χανιά μετά την Αθήνα, κατά αναλογία πληθυσμού, είναι η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα σε υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στον νόμο Κατσέλη.

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης. Ο κ. Δασκαλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις σε εκκρεμότητα. Το 2011 ήταν 311, το 2012 είχαμε 830, το 2013 είχαμε 850 και φέτος ο αριθμός είναι επίσης πολύ μεγάλος. Είναι ένα ενδιαφέρον νομοθέτημα ο νόμος Κατσέλη που προστατεύει τους πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και τα Δικαστήρια ανάλογα με την περίπτωση αποφασίζουν».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι λόγω της έλλειψης υποδομών «οι υποθέσεις αυτές ορίζονται για το 2023. Για τότε παίρνουν δικάσιμο!».
Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις κατατίθενται συνεχώς.
«Υπάρχουν ειδικευμένα γραφεία δικηγόρων γι’ αυτά τα θέματα στα οποία μπορούν να προσφεύγουν οι πολίτες», είπε ο κ. Δασκαλάκης.

Νέα δικαίωση

Στο μεταξύ, νέα υπόθεση δικαίωσης δανειοληπτών γνωστοποίησε χθες η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «ανάσανε, γιος και μητέρα δανειοληπτών, ο ένας οφειλέτης και η δεύτερη εγγυήτρια, σε στεγαστικά δάνεια του γιου της, σε μία πιστώτρια Τράπεζα, από τη με ημερ. 8-11-2013, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στο πλαίσιο της Προσωρινής Διαταγής, που το Δικαστήριο των Χανίων δέχτηκε την αίτηση του δανειολήπτη γιου, λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, χορηγώντας Προσωρινή Διαταγή, παρά τη μη συναίνεση της πιστώτριας Τράπεζας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα