Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Χιλιάδες επισκέπτες στα Χανιά

Χιλιάδες επισκέπτες επέλεξαν και φέτος να για τις γιορτές των Χριστουγέννων τα Χανιά, όπως φαίνεται από τα στοιχεία των αφίξεων στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” και στο λιμάνι της Σούδας. Συνολικά 14.870 επισκέπτες έφτασαν με αεροπλάνα και πλοία τις τελευταίες ημέρες στον Νομό για τις γιορτές. Μάλιστα, οι περισσότεροι επέλεξαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς (8.730 άτομα) παρά ακτοπλοϊκώς (6.144 άτομα). Γεγονός που εξηγείται, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του αεροδρομίου, λόγω των πτήσεων εσωτερικού της εταιρείας χαμηλού κόστους “Ryanair”.

Πάντως, η πλειοψηφία των επισκεπτών έχει επιλέξει να διαμείνει σε σπίτια συγγενών ή σε φιλικά σπίτια καθώς οι κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα καταλύματα του Νομού είναι ελάχιστες όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χανίων Γ. Κουκουράκης.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από το Αερολιμενικό Τμήμα του Αερολιμένα Χανίων, από τις 17 Δεκεμβρίου έως και χθες την παραμονή των Χριστουγέννων στο αεροδρόμιο έφτασαν 8.730 επισκέπτες μέσω πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ αναχώρησαν 10.104 άτομα. Μάλιστα, ο αριθμός των επισκεπτών είναι αυξημένος σχεδόν κατά 40% από πέρυσι καθώς για το αντίστοιχο διάστημα του 2013, που δεν εκτελούνταν πτήσεις εσωτερικού από τη “Ryanair” στα Χανιά είχαν φθάσει αεροπορικώς 4.978 άτομα (4.502 μέσω γραμμών εσωτερικού και 476 μέσω γραμμών εξωτερικού) ενώ είχαν αναχωρήσει 6.000 άτομα μέσω πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες