Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Χειμωνιάτικος καιρός από σήμερα στα Χανιά

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό το καιρού μέχρι το βράδυ του Σαββάτου με βροχοπτώσεις ήπιας έντασης που είναι σε εξέλιξη από εχθές το βράδυ, ενισχυμένους βοριάδες και αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα στην περιοχή μας θα πέσουν «πολλά νερά» αναγκαία μεν και καλοδεχούμενα αλλά και παράλληλα «πρόβλημα» για τις αγροτικές εργασίες της περιόδου. Ειδικότερα, όπως εξηγεί ο κ. Λέκκας στα “Χ.ν.” ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα ανατολικά, συγκρούεται περιμετρικά με το βαρομετρικό υψηλό που έχει “θρονιαστεί” στην περιοχή της Ευρώπης με αποτέλεσμα την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα υποχωρήσει σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου είναι οι βροχές που θα έχουν διάρκεια και μικροεντάσεις κατά τόπους, οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια του νησιού, οι βόρειοι άνεμοι που σταδιακά ενισχύονται και θα φτάσουν τα 6-7 Mποφόρ στα βόρεια και η πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχοπτώσεις σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή θα περιοριστούν τοπικά κυρίως. Οι βοριάδες αναμένεται να δημιουργήσουν υψηλό κυματισμό στο βόρειο μέτωπο ενώ στα νότια μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα οκτώ μποφόρ χωρίς όμως να αναμένεται ανάλογος κυματισμός με κορύφωση των φαινομένων την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι. Αντίστοιχα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, με τις ελάχιστες τιμές στην ενδοχώρα και τα ορεινά να πέφτουν στους 10 βαθμούς Κελσίου. Στις αστικές περιοχές οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν περίπου στους 14 – 15 βαθμούς Κελσίου και τις μέγιστές τους 18 – 20 βαθμούς Κελσίου. «Τα φαινόμενα δεν μας ανησυχούν ως προς την ένταση αλλά θα είναι παρατεταμένα» τονίζει ο κ. Λέκκας επισημαίνοντας τον κίνδυνο για κατολισθήσεις. Το σκηνικό του καιρού θα είναι αισθητά βελτιωμένο την Κυριακή και την Δευτέρα και θα ευνοηθούν οι αγροτικές εργασίες ενώ είναι πιθανόν από την Τρίτη να δούμε επανάληψη των φαινομένων.

 

Π. Περάκης και Γ. Ουντράκης, ετοιμάζονται για τη νέα καραντίνα και σχολιάζουν την τοπική – και όχι μόνον – επικαιρότητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες