Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Χειμερινό “all inclusive”;

Την προοπτική να… ξεχειμωνιάζουν στα Χανιά οι Γερμανοί συνταξιούχοι, προωθεί κατά πως ανακοινώθηκε το Υπουργείο Τουρισμoύ με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Χανίων.
«Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι. Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα», είπε μάλιστα ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης σε γερμανική εφημερίδα, περιγράφοντας τον χειμώνα στα μέρη μας.
Ή πολύ θερμόαιμος είναι ο δήμαρχος ή πολύ σκληραγωγημένοι οι Γερμανοί συνταξιούχοι στους οποίους απευθύνθηκε.
Αυτό που πρέπει πάντως να μας προβληματίστει, είναι ο κίνδυνος να αναπαράγουμε το μοντέλο του “all inclusive” και τον χειμώνα.
Η πρόταση αυτή δηλαδή που μας παρουσιάστηκε, αφορά προφανώς μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που θα ανοίξουν τον χειμώνα και θα φιλοξενούν εκεί συνταξιούχους.
Αυτό προφανώς συνεπάγεται δεδομένες θέσεις εργασίας, όμως πολλάκις έχει αμφισβητηθεί αν το μοντέλο αυτό αφήνει χρήματα στην τοπική οικονομία.
Δεν ικανοποιείται λοιπόν το αίτημα για επέκταση της τουριστικής περιόδου προς όφελος όλων κι όχι μόνο των μεγάλων ξενοδοχείων και των τουριστικών πρακτόρων.
Κι αν η δημοτική αρχή τάζει… καύσωνες τον χειμώνα, αρκετοί θεσμικοί δεν πείθονται από το μοντέλο αυτό κι επιμένουν για περισσότερες πτήσεις στα Χανιά, καθώς αυτό είναι το Α και το Ω στην υπόθεση.
Άλλωστε το θέμα του αεροδρομίου απασχολεί τους τοπικούς βουλευτές, καθώς τόσο ο Μ. Βολουδάκης όσο και ο Β. Διγαλάκης, έχουν παρέμβει σχετικά στη Βουλή. Ο δεύτερος μάλιστα, πληροφορούμαστε ότι έχει νέο γύρο επαφών το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα των κινήτρων που θα προσελκύσουν αεροπορικές εταιρείες τον χειμώνα στο αεροδρόμιο Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα