Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Χάος

Στην εποχή της πανδημίας που βιώνουμε εδώ κι ένα χρόνο, περίπου, εμείς οι Έλληνες , αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης μας, με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους να αυξάνονται, η ψυχολογική πίεση, ο εξαναγκασμός, η κόπωση όλων είναι προφανέστατη! Ο θυμός, η αγανάκτηση, ο φόβος για ένα αβέβαιο μέλλον, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ως προς την μεταδοτικότητα και την εξάπλωση του ιού, αλλά και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία, την οικονομία, την ανάπτυξη, είναι συναισθήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα και στον μέσο πολίτη! Τα επεισόδια που έλαβαν μέρος στην Νέα Σμύρνη, μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας, με τον ξυλοδαρμό νεαρού, αλλά και αστυνομικού, είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί ή θα επικρατήσει στο προσεχές μέλλον!

Ελπίζουμε να μην είναι η αρχή ενός σκηνικού χάους, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, ανεξάρτητα κυβερνήσεων! Μετά από δεκαετή οικονομική κρίση και απανωτή υγειονομική κρίση η χώρα μας «τρικλίζει», δεν μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια! Αδυνατεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, να οργανώσει τη δημόσια διοίκηση, να περιορίσει την γραφειοκρατία, να προβεί σε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της παιδείας, να αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα, να δημιουργήσει σταθερές στο ασφαλιστικό σύστημα που παραπαίει, να αξιώσει μέτρα από την Ε.Ε. και ασφαλιστικές δικλίδες για τις εξ ανατολών απειλές και αυθαιρεσίες του Ερντογάν κλπ!

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την κλεισούρα και τις απαγορεύσεις, πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, ενώ χιλιάδες λουκέτα μπαίνουν καθημερινά σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις! Φυσικά και δεν είναι εύκολο να ανακάμψει γρήγορα η οικονομία, ωστόσο η κυβέρνηση θα μπορούσε να διεκδικήσει γενναίους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται! Η χαώδης κατάσταση, μπορεί να εξυπηρετεί κάποιους τώρα για να παραπλανιέται η κοινή γνώμη, όμως μακροπρόθεσμα δεν εξυπηρετεί κανέναν! Δεν νομίζουμε ότι μπορούν να συμβαδίζουν αυτή τη χρονική, κακή συγκυρία τα επεισόδια και οι καταστροφές, με την πανδημία και τον θανατηφόρο ιό! Πάνω απ’ όλα χρειάζεται ψυχραιμία και ήρεμη διαχείριση των πραγμάτων! Το σκηνικό των ένθεν και ένθεν κατηγοριών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όπου ο ένας τα ρίχνει στον άλλον, είναι μόνο για εντυπώσεις και για «τροφή» των Μ.Μ.Ε!

Δυστυχώς οι κακές ειδήσεις και τα κουτσομπολιά έχουν τηλεθέαση, γιατί αυτά θέλουν να βλέπουν και ακούν οι περισσότεροι! Άραγε δεν υπάρχουν και καλά πράγματα που γίνονται σ’ αυτόν τον κόσμο, ώστε να είναι πρώτη είδηση στα δελτία; Σίγουρα υπάρχουν αυτά προσπερνιούνται εύκολα και χάνονται στα ψιλά γράμματα! Αυτά που δεν διαβάζει κανένας!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα