Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Χανιώτικη συμμετοχή σε Τριενάλε φωτογραφίας στη Σερβία

Στο “NEW PhOTOVISION 2015, 2nd International Triennal of Photography το οποίο διοργανώνει το NCF (National Center of Photography)” στο Βελιγράδι, στη Σερβία, συμμετέχει ο Χανιώτης φωτογράφος και καθηγητής Νίκος Μπασιάς.
Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, ανοικτό σε φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων κανόνων της PSA (Photographic Society of America), UPI (United Photographers International), FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) και της FSS (Foto savez Srbije = Photo Association of Serbia).
Ο κ. Μπασιάς συμμετέχει με τέσσερις φωτογραφίες στην κατηγορία “Γεωμετρία” (Geometry), δύο από τις οποίες διακρίνονται με Διεθνή Ανάρτηση. Η πρώτη έχει τίτλο “Lines_1” και απεικονίζει το παλιό λιμάνι των Χανίων, στην πρώτη μεγάλη κακοκαιρία του χειμώνα που μας πέρασε. Η δεύτερη έχει τίτλο “Lines_2”, μια φωτογραφία που ανήκει στην κατηγορία της Νέας Τοπιογραφίας, είναι και αυτή από τα Χανιά.
Συμμετέχει με τέσσερις φωτογραφίες στην κατηγορία “Μονόχρωμο” (Open monochrome) από τις οποίες διακρίνονται με Διεθνή Ανάρτηση οι δύο φωτογραφίες με όνομα “Κρητικός από τα Σφακιά” (Cretan from Sfakiα) και “Παππάς” (Τhe priest), δύο πορτρέτα αγνών ανθρώπων των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα. Το πορτρέτο είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του φωτογράφου Νίκου Μπασιά, το οποίο το προσεγγίζει με το ασπρόμαυρο. Η  ασπρόμαυρη φωτογραφία, με τη λιτότητα που προσδίδει στο πορτρέτο, είναι σαν να φωτογραφίζεις την ψυχή τους, ενώ με το χρώμα φωτογραφίζεις τα ρούχα τους όπως έλεγε και ο Ted Grant.
Στον διαγωνισμό οι Διεθνείς Διακρίσεις προήλθαν ανάμεσα από 51 χώρες που έλαβαν μέρος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα