Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Χανιώτικες “τσαπατσουλιές” που άφησαν ιστορία

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αρχές δεκαετίας του ’00 ξεκίνησε να κατασκευάζεται το νέο κτήριο του τότε ΙΚΑ στην λεωφόρο Σούδας.
Οι ιατρικές υπηρεσίες του Ιδρύματος μετακόμισαν στη νέα κτηριακή δομή το 2004. Έκτοτε το παλαιό κτήριο (έκτασης 1.146 τ.μ.) εγκαταλείφθηκε κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Τώρα ο e-ΕΦΚΑ ζητάει 6.000 ευρώ μηνιαίως από τον Δήμο Χανίων για να του το παραχωρήσει για 43 χρόνια!
Ας υπολογίσουμε πόσα εκατομμύρια έχασε το ΙΚΑ, ο ΕΦΚΑ (οι ασφαλισμένοι δηλαδή) από το 2004 μέχρι και σήμερα που το κτήριο είναι εγκαταλελειμμένο; Θα μπορούσε να είχε ενοικιαστεί το κτήριο για να στεγαστούν γραφεία, γιατροί, δικηγόροι κ.ά. ώστε να έχει έσοδα; Να διατεθεί στο Υπ. Παιδείας με κάποιο συμβολικό τίμημα ώστε να λειτουργήσουν δύο νηπιαγωγεία και να φύγουν από τους ακατάλληλους χώρους που στεγάζονται στο κέντρο; Να φιλοξενήσει δημόσιες υπηρεσίες για τις οποίες ακόμα πληρώνουμε υπέρογκα ενοίκια σε ιδιωτικά κτήρια;
Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, τίποτα από αυτά δεν έγινε. Θα δώσουν λόγο για αυτά τα μέχρι σήμερα Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες που τα διόριζαν;

Αποκλείεται… Όπως δεν έδωσαν κανένα λόγο οι αρμόδιοι που το παλαιό Νοσοκομείο Χανίων έμεινε ανενεργό για 13 έτη μέχρι να γκρεμιστεί, για το ότι η Περιφερειακή Αγορά στην Αγυιά για χρόνια ήταν κλειστή, όπως αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι για το κλειστό Κολυμβητήριο και το Ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι, όπως, όπως… αμέτρητα τα παραδείγματα “τσαπατσουλιάς” και κακοδιαχείρισης με μοναδικό χαμένο τον φορολογούμενο πολίτη στο όνομα -και με την τσέπη του οποίου- γίνονται όλα!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα