Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Χανιώτικες αποδράσεις: Στο κολπάκι του Κουταλά

Η εβδομαδιαία απόδραση μας από τα Χανιά αυτή τη φορά ήταν η μικρή παραλία του Κουταλά με τον γραφικό κολπίσκο στην άκρη του Ακρωτηρίου Δρέπανος, περιοχή του Κόκκινου χωριού του Δήμου Αποκορώνου.

Tο Κόκκινο χωριό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 272 κατοίκους. Σήμερα, όμως, οι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τους 150 αλλά μαζί με τους ξένους που έχουν αγοράσει περιουσίες και χτίσει σπίτια, είναι πολλοί περισσότεροι και όλοι μαζί, ντόπιοι και ξένοι, έχουν αναπτύξει μεταξύ τους δυνατά αισθήματα φιλίας που έχουν κάνει το παλιό χωριό ν’ αλλάξει εικόνα, αποκτώντας αξιόλογη τουριστική υποδομή. Η χιλιομετρική απόσταση του Κόκκινου χωριού από τα Χανιά είναι 29 χιλιόμετρα και το υψόμετρο του ανέρχεται στα 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Από το χωριό αμέσως μετά αρχίζει μία κατηφορική διαδρομή, η οποία έχει μήκος δύο χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα τετρακόσια μέτρα περίπου προς το τέλος που είναι η μικρή πλατεία του κολπίσκου με την βοτσαλωτή παραλία έχει τσιμεντοστρωθεί, ενώ η υπόλοιπη διαδρομή παραμένει με άσφαλτο. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη αλλά ο βυθός έχει μικρές πλακούρες και χρειάζεται προσοχή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Αποκόρωνα, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, καταγράψαμε τη δήλωση του ως εξής «όταν ο Θεός είχε κέφια έπλασε τον Αποκόρωνα. Ο πανέμορφος αυτός ευλογημένος τόπος με τις πλούσιες εναλλαγές στη φύση, κατακλύζεται και από πανέμορφες παραλίες. Μία από αυτές είναι και η παραλία του Κουταλά στο Κόκκινο χωριό, στην άκρη του Ακρωτηρίου Δρέπανος με τον ιστορικό παλαιό λιθοχτιστο Φάρο».

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου- Τμήματος Δυτικής Κρήτης, Μιλτιάδη Κλωνιζάκη

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα