Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Χανιώτικες αποδράσεις: Καλαθάς

Μία νέα εβδομαδιαία σελίδα με προβολή γνωστών αλλά και άγνωστων παραλιών και άλλων προορισμών στην ενδοχώρα των Χανίων αλλά και όλης της Κρήτης, εγκαινιάζουμε σήμερα στα “Χανιώτικα νέα”.

Κάθε Παρασκευή θα μικρύνουμε τη μικρή ή μεγάλη απόδραση για ντόπιους επισκέπτες, αρχής γενομένης από μια γνώριμη και ιδιαίτερα δημοφιλή παραλία, αυτή του Καλαθά, στο Ακρωτήρι του Δήμου Χανίων.
H απόσταση της παραλίας από το κέντρο της πόλης είναι περίπου 11 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε με δικό σας όχημα ή με αστικό λεωφορείο.
Πλάι και κατά μήκος του μεγαλύτερου τμήματος της αμμώδους παραλίας διέρχεται ο κεντρικός δρόμος ο οποίος συνεχίζει για τα Χωραφάκια και άλλα χωριά και περιοχές του Ακρωτηρίου.
Η παραλία έχει μεγάλο μήκος όπως και πλάτος με λεπτή άμμο και νερά πεντακάθαρα και αβαθή για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους ακόμα, ενώ και στις δύο άκρες της υπάρχουν βραχώδη μέρη με μικρούς κολπίσκους, μικρές βοτσαλοειδείς παραλίες με μεγαλύτερη την ανατολική.
Λίγες δεκάδες μέτρα αντικριστά βρίσκεται μια μικρή νησίδα στην οποία μπορεί να φτάσει κανείς κολυμπώντας αφού η απόσταση από την ακτή είναι πολύ μικρότερη από 200 μέτρα.
Στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές επιλογές εστίασης και άλλα μαγαζιά για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.
Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα θα σας προτρέψουν να επισκεφθείτε αυτή την πανέμορφη περιοχή. Σύντομη βιντεοσκόπηση από ψηλά θα δείτε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Μπράβο στον καλό ρεπόρτερ . Πολύ καλή παρουσίαση . Ο φίλος μας ο Γιάννης πρέπει να είναι υπερήφανος για το γιό του

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα