Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Χανιά…. μια πόλη χωρίς όραμα

» Η περίπτωση του Στρατοπέδου “Μαρκοπούλου”

Κουράστηκα ποια να μην μπορώ να απαντήσω στα παιδιά μου, πότε θα θα τους δοθεί ο χώρος του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, για να μπορούν να παίξουν και να αθληθούν, μιας και δεν υπάρχει άλλος χώρος μέσα στην πόλη, για αντίστοιχες δραστηριότητες.
Να θυμίσουμε τις κινητοποιήσεις της χανιώτικης κοινωνίας παλαιότερα, για να μην πολεοδομηθούν τα 55 στρέμματα στην καρδιά της πόλης. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έσωσαν και τους Αγ. Αποστόλους.

Κι ενώ εδώ στα Χανιά, μας δόθηκαν παλαιότερα, πρωθυπουργικές υποσχέσεις για παραχώρηση στον Δήμο, μας προκύπτει τώρα ότι ο Στρατός
-που δεν έχει καν τίτλους ιδιοκτησίας- διεκδικεί τον χώρο για να κατασκευάσει στρατιωτικές κατοικίες.

Εδώ στο κέντρο της πόλης. Αυτά μπορούν να γίνουν μόνο εδώ.
Διεκδικήστε κι εσείς, όπως κάνατε για τα 2,8 στρέμματα της ΑΒΕΑ. Γατί δεν δείχνετε τον ίδιο ζήλο κι εδώ; Εδώ για 55 στρέμματα δεν θα ξοδέψετε ούτε τα μισά χρήματα.
Συζήτησαν λέει ο ΥΦΕΘΑ με τον δήμαρχο της πόλης, για αυτό το θέμα.
Και καλά ο αναπληρωτής υπουργός, δεν γνώριζε την ιστορία αυτού του χώρου. Εσείς κ. δήμαρχε οφείλετε να γνωρίζετε.

Σαν περιφερειακός σύμβουλος τότε, οφείλατε να γνωρίζετε, ότι 4 δημοτικά συμβούλια με ομόφωνη απόφαση είχαν διεκδικήσει το Στρατόπεδο για χώρο πρασίνου και άθλησης. Είχαν επίσης συμφωνήσει, ότι όλοι μαζί, οι φορείς του Νομού θα διεκδικήσουν τον χώρο. Δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές, Επιμελητήρια.
Σαν δήμαρχος σήμερα οφείλετε να γνωρίζετε, ότι, έχετε πέραν των άλλων, ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Η έκταση του Στρατοπέδου είναι εκτός σχεδίου και για να κτίσει ο κάθε κ. ΥΦΕΘΑ, πρέπει πρώτα να χωροθετηθεί ο χώρος, από τον Δήμο Χανίων.
Με ποιανού εξουσιοδότηση συναλλάσσεστε, για ένα τόσο σοβαρό θέμα στα κρυφά και γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας την απαίτηση της χανιώτικης κοινωνίας, να της επιστραφεί ο χώρος που της ανήκε;

Διαβάστε και λίγο ιστορία, για να μάθετε, ότι εκεί ήταν το γήπεδο Αγίου Ιωάννου.
Με ποιο δικαίωμα πετάτε στα σκουπίδια, αποφάσεις 4 δημοτικών συμβουλίων, καθώς και μια ομόφωνη απόφαση του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου, που ζητούσε από την κεντρική κυβέρνηση το στρατόπεδο να γίνει χώρος πρασίνου και άθλησης.
Τώρα που είναι Χανιώτης πρωθυπουργός, δεν καταφέρατε 3 χρόνια τώρα να πάτε όλοι οι θεσμικοί φορείς ενωμένοι -αυτήν την εντολή έχετε- και να διεκδικήσετε αυτό που οφείλει η πολιτεία στα Χανιά.

Αρκετά έδωσε ο Νομός για τις εθνικές και Νατοϊκές εγκαταστάσεις. Εάν ο πρωθυπουργός σας το αρνηθεί, θυμήστε του, ότι, ο συνυποψήφιος του για την αρχηγία του κόμματος το παραχωρούσε παλαιότερα σαν ΥΠΕΘΑ, για 40 χρόνια στον Δήμο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα