Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Χανιά: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που συνέβη σε τεχνικό γραφείο στα Χανιά, καταγγέλει με ανακοίνωση του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Χανίων.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «τον Ιούνιο μια συνάδελφος επικοινώνησε με το Σωματείο για να καταγγείλει ότι στο χώρο εργασίας της, ο εργοδότης την παρενόχλησε σεξουαλικά, πλησιάζοντας την ξαφνικά από πίσω, πιάνοντάς την από τους ώμους και φιλώντας την στον ώμο ενώ αυτή προέβαλε αντίσταση απωθώντας τον. Η συνάδελφος την επόμενη κιόλας ημέρα προέβη σε καταγγελία στο Σωματείο και έπειτα από κάποιες ημέρες, με στήριξη από το Σωματείο, κατέθεσε καταγγελία και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στην Επιθεώρηση Εργασίας Χανίων πραγματοποιήθηκαν 3 συναντήσεις, στις οποίες παρευρέθηκε η καταγγέλλουσα συνοδευόμενη από εκπρόσωπο του Σωματείου μας και τη δικηγόρο της, ενώ ο καταγγελλόμενος εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του απαξιώντας να έρθει και αρνούμενος τα πάντα. Οι συναντήσεις στην επιθεώρηση εργασίας κατέληξαν σε μη επίλυση των διαφορών, μάλιστα ο εργοδότης, λίγες μέρες μετά, είχε το θράσος να στείλει εξώδικο γεμάτο ψευδείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της εργαζόμενης με σκοπό να την τρομοκρατήσει».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι η σχέση εργασίας μας (όποιας μορφής) δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα εργοδότη για περαιτέρω εξουσίες πάνω μας. Δεν είμαστε αναγκασμένες/οι να υπομένουμε συμπεριφορές και τρόπους που όχι μόνο δεν ταιριάζουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον, αλλά δεν είναι αποδεκτές σε καμία κοινωνική δραστηριότητα. Τονίζουμε λοιπόν, πως οι παραβιαστικές-παρενοχλητικές συμπεριφορές δεν μας βρίσκουν απλά αντίθετες/ους, αλλά μας γεμίζουν οργή, για αυτό θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφισσας και συναδέλφου μέχρι να εξαλείψουμε αυτή τη κοινωνική γάγγραινα από κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σπίτι και κάθε κοινωνικό χώρο».

«Δεν θα αφήσουμε κανένα περιστατικό αναπάντητο Διεκδικούμε αξιοπρέπεια, ασφάλεια και συναδελφικότητα σε κάθε χώρο εργασίας» καταλήγει  η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα